06/03/2017

Aigües de Barcelona signa un protocol amb l'Ajuntament d'Esplugues per aplicar la Llei 24/2015 de pobresa energètica

$imgAlt

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, a l'acte de signatura

  • $imgAlt
  • L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, a l'acte de signatura

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han signat avui el protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua en els casos d'impagament per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015, i assegurar un servei bàsic a les persones en situació de vulnerabilitat que no tenen dret d'ús sobre l'habitatge.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa de manera unilateral des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar al pagament del consum d'aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ha bonificat la factura de l'aigua de més de 16.400 famílies en situació de vulnerabilitat.

D'acord amb la Llei 24/2015 del juliol passat, el protocol estableix el procediment que cal seguir per garantir l'aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol·licitar un informe de valoració de la situació d'exclusió residencial als serveis socials de l'Ajuntament. En el cas que els serveis socials indiquin que es tracta d'una persona o d'una unitat familiar vulnerable, els supòsits que estableix la Llei 24/2015, la companyia garantirà el subministrament. A més, Aigües de Barcelona es compromet a formalitzar un contracte de subministrament d'aigua a les famílies sense dret d'ús sobre l'habitatge si l'Ajuntament ho sol·licita, assegurant així que les famílies en situació de vulnerabilitat social o econòmica puguin accedir al servei bàsic de l'aigua.

Aquest protocol també es va signar al gener amb els consistoris de Sant Adrià i Begues, i posa de manifest el compromís de la companyia amb la ciutadania, i en aquest cas en concret, amb les famílies vulnerables. 

Vés enrere