20/03/2017

Aigües de Barcelona signa protocols amb els ajuntaments de Sant Joan Despí, Sant Climent i el Papiol per aplicar la Llei 24/2015

$imgAlt

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, a l'acte de signatura del conveni

Aigües de Barcelona ha signat aquesta setmana els respectius protocols amb els ajuntaments de Sant Joan Despí, Sant Climent i el Papiol, per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua en els casos d'impagament per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d'aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ha bonificat la factura de l'aigua de més de 16.700 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió propera als 6 milions d'euros.

D'acord amb la Llei 24/2015, el protocol estableix el procediment que cal seguir per garantir l'aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol·licitar un informe de valoració de la situació d'exclusió residencial als serveis socials de l'ajuntament. En el cas que els serveis socials indiquin que es tracta d'una persona o d'una unitat familiar vulnerable, els supòsits que estableix la Llei 24/2015, la companyia garantirà el subministrament. Aquest protocol ja s'ha signat amb els consistoris de Sant Adrià de Besòs, Begues, Esplugues i Cornellà, i posa de manifest el compromís de la companyia amb la ciutadania, i en aquest cas en concret, amb les famílies vulnerables. 

Vés enrere