29/03/2017

Aigües de Barcelona, protagonista en diversos actes amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

$imgAlt

El ''Tot és possible'' de RAC1 es va emetre a l'Àgora Agbar amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Aigües de Barcelona va participar la setmana passada en diversos actes institucionals coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. Diferents mitjans de comunicació se'n van fer ressò i van entrevistar el president executiu d'Agbar, Àngel Simon, i el director general de la companyia, Ignacio Escudero, entre d'altres.

L'acte institucional celebrat a l'Àgora Agbar dijous passat va comptar amb la intervenció de Takashi Asano, professor emèrit de la Universitat de Califòrnia i expert mundial de la reutilització, i Àngel Simon, president executiu d'Agbar, entre d'altres. A l'acte també es van presentar els projectes socials de la companyia, entre ells, les iniciatives a favor dels refugiats o el suport a diferents campanyes de Creu Roja.

El Museu Agbar de les Aigües va commemorar el Dia Mundial de l'Aigua amb jornades de portes obertes al llarg de la setmana, i va dur a terme el cap de setmana experiments i dinàmiques per a famílies per conèixer les funcions de la Central Cornellà dins el cicle integral de l'aigua.

Cetaqua, Premi Nacional d'Investigació

També la setmana passada, Cetaqua, el centre tecnològic d'Aigües de Barcelona, va rebre el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en Recerca i Innovació 2016, uns premis que atorga el Govern de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). El lliurament dels premis va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Ell mateix va entregar el guardó als representants dels tres patrons del centre: Àngel Simon, president executiu d'Agbar, José Ramón Urquijo, vicepresident d'Organitzacions i Relacions Institucionals del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Es presenta l'Experiment de l'Aigua

En el marc del Dia Mundial de l'Aigua, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va posar en marxa l'Experiment de l'Aigua, una exposició interactiva per recuperar la connexió emocional entre la ciutadania i el món de l'aigua, que va comptar amb la col·laboració de la Fundació Agbar.

A l'acte oficial de presentació, Àngel Simon, president executiu d'Agbar, va assegurar que ¿estem molt contents d'haver contribuït a aquest projecte per a la divulgació sobre l'aigua, que impulsa el coneixement des d'una experiència vital, d'aprenentatge i lúdica''.

També coincidint amb la clausura del II Congrés de l'Aigua a Catalunya, l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua va entregar el premi a Aigües de Barcelona en reconeixement al seu 150è aniversari.

Protagonisme als mitjans de comunicació

En ocasió del Dia Mundial de l'Aigua, Àngel Simon, president executiu d'Agbar, va ser entrevistat pel periodista Josep Cuní al programa 8 al dia de 8tv. A l'entrevista, Àngel Simon va exposar els principals reptes de la gestió dels recursos hídrics en el nostre entorn, els diferents conceptes que componen la factura de l'aigua, i va parlar del Fons de Solidaritat per garantir el dret a l'aigua.

Fes clic aquí per veure l'entrevista íntegra (en català)

A continuació pots consultar les intervencions que va fer en altres mitjans de comunicació Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, entre d'altres, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua.

Intervenció d'Ignacio Escudero al ''Tot és possible'' de RAC1

 ''Tot és possible'' de RAC1 (23/03/2017), amb Ignacio Escudero, Sònia Hernández, directora del Museu Agbar de les Aigües, i Enric Morist, president de Creu Roja a Catalunya

''Hora Barcelona'' (23/03/2017) de Ràdio Barcelona amb Ignacio Escudero, Sònia Hernández, directora del Museu Agbar de les Aigües, i Núria Latorre, directora de clients d'Aigües de Barcelona

Clipping de premsa[2.76 Mb]

Intervenció d'Ignacio Escudero a Ràdio Teletaxi[7.88 Mb]

Intervenció d'Ignacio Escudero a "La Brúixola" d'Onda Cero[6.6 Mb]

Intervenció d'Ignacio Escudero a "La Ciutat" d'Onda Cero[9.45 Mb]

Vés enrere