Visualització del contingut web Visualització del contingut web

 
 

Camí de navegació Camí de navegació

Visualització del contingut web Visualització del contingut web

06/04/2017

La Fundació Agbar col·labora en una exposició del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya sobre la relació entre l'aigua i la ciutat de Barcelona

$imgAlt

Avui s'ha presentat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l'exposició Barcelona. L'aigua, xarxes i arquitectura. Aigües de Barcelona, que es podrà visitar fins el 13 de maig

  • $imgAlt
  • Avui s'ha presentat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l'exposició Barcelona. L'aigua, xarxes i arquitectura. Aigües de Barcelona, que es podrà visitar fins el 13 de maig
Avui s'ha presentat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l'exposició ''Barcelona. L'aigua, xarxes i arquitectura. Aigües de Barcelona'', que organitza el COAC amb el suport de la Fundació Agbar. L'objectiu de la mostra, que es podrà visitar fins al 13 de maig, és donar a conèixer la gestió de les aigües a la ciutat des del punt de vista arquitectònic, històric i tecnològic, i els usos de les fonts públiques.

A la inauguració de l'exposició hi ha assistit el degà del COAC, Lluís Comerón, i el president executiu d'Agbar, Àngel Simon. ''L'aigua és un element cabdal per explicar la història i el creixement d'una ciutat com Barcelona i és fonamental en el present per intercanviar coneixement i serveis comuns'', ha afirmat Lluís Comerón. Per la seva banda, Àngel Simon ha remarcat que ''Aigües de Barcelona és present i futur. Fa 150 anys que som al servei de la ciutat, sis generacions i 100.000 persones que hem treballat i ho seguim fent al costat de la ciutadania per construir una ciutat millor. Continuarem fent de Barcelona una ciutat més sostenible desenvolupant l'economia circular i cooperant amb totes les institucions, com ara el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya''.

La relació entre l'aigua i la ciutat de Barcelona en profunditat

L'abastament d'aigua a les ciutats respon a un procés complex que requereix tecnologia i innovació en totes les fases del subministrament. L'arquitectura esdevé un punt de contacte entre les persones i l'aigua, sense la qual l'accés a aquesta substància i el seu consum esdevindria pràcticament impossible. Així, aquesta exposició revela la relació entre l'aigua i Barcelona, una ciutat amb grans canvis demogràfics i uns reptes productius i econòmics intensos al llarg de la seva història.

L'exposició incorpora, també, un nou video mapping a la instal·lació Maqueta Barcelona, centrat en l'evolució de l'ús de l'aigua a la ciutat, des de l'època romana fins a l'actualitat, i en destaca tres aspectes:

  • Anàlisi de la procedència i el subministrament de l'aigua a Barcelona, tenint en compte l'increment dels recursos hídrics i de mecanismes de transport per garantir el subministrament a la ciutadania.
  • Un recorregut sobre l'ús públic de l'aigua per les diferents fonts de Barcelona, per mitjà de la mirada del fotògraf Francesc Català-Roca.
  • Una aproximació a l'estudi Projecte de sanejament del subsòl de Barcelona de Pedro García Faria, que va posar de manifest la necessitat de modernitzar el sistema de sanejament de la ciutat el 1893.

Fes clic aquí per consultar tota la informació de l'exposició ''Barcelona. L'aigua, xarxes i arquitectura. Aigües de Barcelona''.

Vés enrere