10/04/2017

Participació destacada d'Aigües de Barcelona al congrés mundial de la International Water Association sobre gustos i olors

$imgAlt

Ricard Devesa, responsable de l¿Àrea de Química del Laboratori, durant la seva intervenció

Aigües de Barcelona, en col·laboració amb Cetaqua i la Universitat Politècnica de Catalunya, va presentar tres treballs de recerca al congrés mundial de la International Water Association (IWA) sobre gustos i olors a les aigües celebrat a Sydney, Austràlia.

En aquest congrés, Ricard Devesa, responsable de l'Àrea de Química del Laboratori, va ser escollit vicepresident del comitè del Grup Especialista IWA, Tastes, Odours, and Algal Toxins in Drinking Water Resources and Aquaculture, per al període 2017-2020.

A més, Devesa va impartir la conferència 'Predicting water taste liking from mineral composition' i va presentar dos treballs en format pòster titulats 'Moderate levels of sulphate improve the taste of water. Nitrate is not relevant' i 'Influence of TDS (total dissolved solids) on the liking of water taste', centrats en la influència dels diferents ions i les seves respectives concentracions en la valoració organolèptica que el consumidor fa de l'aigua que beu. Es tracta d'una matèria de vital importància atès l'ús creixent, en el sector de la potabilització, dels tractaments amb membranes i les corresponents etapes de remineralització.

Vés enrere