16/05/2017

Aigües de Barcelona rep el Segell Làbora per la seva contribució a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

$imgAlt

Montse Pigem, responsable de formació d'Aigües de Barcelona, segona per la dreta, ha rebut el distintiu de mans de Laia Ortiz, tinenta d'alcaldia de Drets Socials

  • $imgAlt
  • Montse Pigem, responsable de formació d'Aigües de Barcelona, segona per la dreta, ha rebut el distintiu de mans de Laia Ortiz, tinenta d'alcaldia de Drets Socials
Aigües de Barcelona ha rebut avui el Segell Làbora, que atorga l'Ajuntament de Barcelona en el marc del programa Làbora, per la seva contribució a la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat.

Laia Ortiz, tinenta d'alcaldia de Drets Socials, ha remarcat la importància de la col·laboració entre administracions, entitats del tercer sector i empreses participants per treballar a favor de la inclusió social. A l'acte celebrat aquest matí al Mercat del Born, Laia Ortiz ha estat l'encarregada de lliurar el distintiu a Aigües de Barcelona, entre altres empreses participants al programa. La jornada ha comptat amb la presència de les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), FEICAT (Empreses d'Inserció de Catalunya), Creu Roja, entitats del tercer sector i del teixit empresarial de la ciutat que col·labora en la gestió del programa.

Posteriorment a l'entrega del distintiu, ha tingut lloc l'Espai de Networking, on Aigües de Barcelona, a més d'altres empreses, s'han entrevistat amb persones candidates participants del programa, perquè aquestes puguin optar a cobrir llocs de treball o formar part de les seves borses de treball.

El programa Làbora té com a objectiu fomentar l'ocupació de les persones amb dificultats d'accés al mercat de treball. Està liderat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de les entitats socials, representades per ECAS, FEICAT i Creu Roja, i del teixit empresarial de la ciutat. Aquest programa vincula l'administració amb entitats socials i empreses amb sensibilitat social amb un projecte a favor de les persones en situació de vulnerabilitat i, alhora, permet formar part d'un projecte de ciutat que treballa per afavorir la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania. En el darrer any, prop de 2.000 persones han trobat feina en aquest programa, un 28% més respecte de l'edició anterior. Unes 1.800 empreses estan inscrites en un programa que en la darrera edició va atendre, formar i assessorar unes 8.000 persones.

Una empresa compromesa amb els més vulnerables

El compromís de la companyia amb les persones en situació de vulnerabilitat és una prioritat per a Aigües de Barcelona. En els darrers mesos, l'empresa ha signat protocols amb diversos ajuntaments de l'àrea metropolitana per garantir el subministrament d'aigua a les famílies sense recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015. El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d'aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l'aigua de més de 17.000 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 6 milions d'euros.

Vés enrere