25/07/2017

Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Joan Despí impulsen la telelectura de comptadors al municipi

$imgAlt

Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí, i Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, a l'acte de la firma del conveni

Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí, i Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, han signat el conveni per implantar el sistema de telelectura a tots els comptadors del municipi. Aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d'aigua, fa més eficient la gestió d'un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible.

Amb l'objectiu d'oferir solucions innovadores per la ciutadania i les empreses de Sant Joan Despí, el seu Ajuntament i Aigües de Barcelona han desenvolupat conjuntament un pla per implantar aquesta eina intel·ligent als edificis i equipaments municipals, així com a tots els comptadors del municipi.

En virtut del conveni signat avui, l'Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi on és més idònia la ubicació dels equips de telemesura perquè l'empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips. El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l'empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura. El desplegament de la telelectura contribuirà a situar Sant Joan Despí com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

Avui diversos municipis de l'àmbit de gestió de la companyia ja gaudeixen dels avantatges d'aquesta eina intel·ligent: Sant Climent de Llobregat, a tots els comptadors del municipi, mentre que Begues, Castelldefels, Sant Feliu de Llobregat, el Papiol, Viladecans i el barri de Sants de Barcelona, parcialment. A l'Hospitalet de Llobregat, Torrelles i Pallejà està previst implantar la telelectura a tots els comptadors del municipi.

El sistema de telelectura permet saber telemàticament el consum d'aigua, de manera que minimitza les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, potencia una gestió sostenible i millora el procés de facturació. Gràcies a l'ús de les noves tecnologies i l'aplicació de criteris innovadors, aquesta eina afavoreix l'eficiència en la gestió d'un recurs escàs com l'aigua, en fomenta el consum responsable i sostenible, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania. 

Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges que ofereix la telelectura.

Fes clic aquí per visualitzar el vídeo de la telelectura a Aigües de Barcelona.

 

Vés enrere