Espais naturals del delta del Llobregat

Un conveni amb el Consorci per a la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat atribueix a Aigües de Barcelona les actuacions per preservar, millorar i divulgar el patrimoni natural del Llobregat i garantir la conservació de la seva biodiversitat.

Aigües de Barcelona du a terme les anàlisis de qualitat ambiental del medi natural, especialment de la qualitat de les àrees aquàtiques, així com la senyalització dels itineraris visitables dins del parc del delta del Llobregat. Aigües de Barcelona du a terme les anàlisis de qualitat ambiental del medi natural, especialment de la qualitat de les àrees aquàtiques, així com la senyalització dels itineraris visitables dins del parc del delta del Llobregat.

Els espais naturals del delta del Llobregat comprenen aproximadament 900 hectàrees de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.

Són uns espais d'una riquesa natural de gran valor, ja que hi habiten més de 360 espècies registrades d'aus, 29 de mamífers, 13 de rèptils, 4 d'amfibis, 12 de peixos autòctons, més de 700 plantes i més de 200 espècies de fongs. Pel que fa a la vegetació i el medi, aquesta zona protegida comprèn llacunes, pinedes litorals sobre dunes i platges verges. 

Consorci del Parc Natural del Delta de Llobregat