null Àngel Simon apel·la a mantenir la col·laboració publicoprivada en el marc dels 150 anys d'Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona ha celebrat avui els seus 150 anys d'història amb un acte institucional en què el president executiu d'Agbar, Àngel Simon, ha fet una crida a mantenir la col·laboració publicoprivada "com un model d'èxit a Catalunya en gairebé tots els àmbits de l'economia i de la societat". Simon ha fet aquesta apel·lació en l'acte institucional celebrat al Museu Agbar de les Aigües i que ha presidit Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya. "Ens tindran sempre al costat quan es tracti de contribuir al progrés econòmic i social del país. Comptin amb el nostre compromís. Amb el meu particularment i amb el de les més de 10.000 persones que actualment formen part del grup", ha dit Simon dirigint-se al president de la Generalitat de Catalunya.

En el seu discurs, el president executiu d'Agbar ha explicat el compromís d'Aigües de Barcelona envers la ciutat i el seu desenvolupament, així com la transformació que ha viscut la companyia al llarg de 150 anys, en els quals ha acompanyat Barcelona en la seva evolució i s'ha anat consolidant com un dels motors econòmics i socials de la ciutat i del país, i com un referent tecnològic en l'àmbit global. "Més enllà de dur a terme la nostra activitat amb criteris d'excel·lència, anticipant-nos a les necessitats de les persones, hem estat sempre atents al nostre entorn i a com implicar-nos i comprometre'ns amb les realitats i els moments de la història de Barcelona i del país", ha assegurat.

Durant l'acte s'ha fet un repàs de la història d'Aigües de Barcelona a través de tres eixos fonamentals: compromís social, ocupació i innovació. "Actualment, el nostre fons de solidaritat, creat tres anys abans que la llei aprovada al Parlament, paga l'aigua a més de 50.000 persones, perquè tenim la política de màxima protecció als col·lectius més vulnerables, els quals, tal com anem comprovant, un cop entren al fons de solidaritat malauradament no en surten fàcilment", ha explicat. "Posar les persones en el centre", ha afegit, "ens ha permès al llarg dels anys ser reconeguts com elements d'exitosa transformació social en entorns amb gran desigualtat i pobresa, com per exemple Llatinoamèrica, garantint sempre a tothom l'accés a l'aigua potable".

Així mateix, ha destacat que "amb l'impuls d'Aigües de Barcelona, el grup Agbar és una peça fonamental per a la creació de benestar per al territori. L'any 2015, Agbar va contribuir al PIB de Catalunya en 904 milions d'euros, és a dir, va representar el 0,42% del PIB català, i va generar 10.202 llocs de treball directes a temps complet". Un altre punt rellevant que ha volgut posar de manifest és que "la seva presència té un efecte multiplicador, ja que som un grup tractor de l'activitat econòmica".

En la seva intervenció ha posat en valor en diverses ocasions el treball de la gent que ha format i forma part de la companyia. "M'agradaria posar èmfasi en el fet que han estat 150 anys de treball intens de més de sis generacions de catalans que formen part del passat i també del present d'Aigües de Barcelona. Estic convençut que, en el futur, en seran moltes més. I totes elles estaran compromeses, des del coneixement i la dedicació, com ho hem estat fins ara, amb el desenvolupament sostenible i amb la tasca de contribuir a fer real l'accés universal a l'aigua i al sanejament, clarament alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides".

El president executiu d'Agbar, Àngel Simon, també s'ha referit a l'aposta del grup en innovació i tecnologia. "Com a grup Agbar, amb la contribució fonamental d'Aigües de Barcelona, 235 professionals es dediquen exclusivament a projectes de recerca i innovació, amb una inversió aproximada de 19,4 milions d'euros anuals. Això ens permet exportar tecnologia i talent, així com ser referents en l'àmbit global, cosa que ens converteix en ambaixadors de Barcelona i de Catalunya al món", ha explicat.

Eva Ferruz, presidenta del Comitè Intercentres d'Aigües de Barcelona, també ha intervingut a l'acte tot destacant "la implicació dels treballadors amb la companyia i amb el servei que presta a prop de 3 milions de persones les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. Som una pinya i una gran família. Tenim un sentiment d'orgull de pertànyer a Aigües de Barcelona, i això és en bona part perquè la companyia ha estat sempre un referent en polítiques socials".

Segons Eva Ferruz, "l'última fita d'Aigües de Barcelona és la gestió del cicle integral de l'aigua. Malgrat que ara alguns ho qüestionin, creiem que és la millor manera de gestionar l'aigua i afrontar els reptes de futur".

Amb un format molt dinàmic, l'acte, celebrat a l'auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües, ha estat presidit i clausurat pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Durant l'esdeveniment, a més, s'ha projectat un curtmetratge amb imatges històriques i s'han dut a terme diverses connexions, com per exemple amb Santiago de Xile, que han servit per oferir el testimoni de treballadors, centres d'investigació i representants del tercer sector, entre d'altres.