null Aigües de Barcelona impulsa l’edició IoT de la HackatH2On per explorar les possibilitats de l’ús de la tecnologia de la telelectura

Aigües de Barcelona organitza fins al 5 de novembre la HackatH2On IoT, un esdeveniment únic, desbordant de creativitat, per aprofundir en les possibilitats de l’ús de la tecnologia de la telelectura. 15 equips amb talent, ganes de cocrear i innovar s’han inscrit per posar la seva creativitat al servei de l’aigua.


 

Aigües de Barcelona ha donat avui el tret de sortida a una nova edició, enguany virtual, del programa d’innovació oberta HackatH2On. Al llarg de les dues properes setmanes, 15 equips treballaran intensament per desenvolupar solucions tecnològiques i creatives amb la missió de donar resposta a 3 reptes relacionats amb l’aigua. Amb el focus en les persones, la ciutat i el medi ambient, l’objectiu és explorar les possibilitats de l’ús de la telelectura per oferir serveis de valor i contribuir a la millora de l’ecosistema urbà.

Per això, els equips hauran de desenvolupar solucions creatives i innovadores que puguin crear valor per a una futura metròpoli Barcelona sostenible a través de l’aigua, per millorar la qualitat de vida de les persones i per contribuir a generar un ecosistema urbà sostenible, resilient i pròsper.

En l’acte de benvinguda, Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, ha indicat que “aquesta HackatH2On ens permet trobar solucions creatives i disruptives, posant en valor la tecnologia del nostre servei de telelectura, obrint la innovació a l’exterior”.

En aquesta edició, els equips hauran de desenvolupar els seus projectes des de casa, amb el kit de sensors i actuadors que l’organització ha posat a la seva disposició. Sota la metodologia de Learning by Doing, els participants comptaran amb l’acompanyament de grans especialistes i mentors, com Matías Verderau, director de Lichen Innovación Social; Marion Real, investigadora del FabLab Barcelona; Marc Pérez-Batlle, cap de projectes d’innovació tecnològica de l’Institut Municipal d’Informàtica; Marc Fàbregas, fundador i CEO d’AllWize, o Daria Shornikova, especialista en Storytelling i narrativa audiovisual, així com diversos professionals d’Aigües de Barcelona. 

La HackatH2On IoT ha comptat amb el suport de Barcelona Activa, AllWize, StartUB, Innobaix, UPC, Lichen Innovación Social, Cetaqua y el FabLab Barcelona. El dia 5 de novembre, es durà a terme la final de la HackatH2On IoT. Molta sort a tots els equips participants!


Consulta tota la informació pràctica de la HackatH2On al seu web.