null Científiques d'Aigües de Barcelona participen a la 3a edició de ‘#100tífiques’ per despertar vocacions entre les més joves

Aigües de Barcelona ha participat un any més a ‘#100tífiques’, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que les Nacions Unides celebren cada 11 de febrer. Quatre científiques de la companyia han ofert una xerrada virtual a diferents centres escolars per explicar-los com va sorgir la seva vocació científica.

Es tracta de Núria Roige, doctora enginyera de Camins i experta en models d’inversió; Lídia Vegué, tècnica de química orgànica; Raquel Céspedes, doctora en Química Analítica del medi ambient i experta en contaminants al medi aquàtic, i Verònica Garcia, química i experta en qualitat de l’aigua de la xarxa d’abastament.

Totes elles volen contribuir a trencar amb els estereotips de gènere que mantenen les dones allunyades de les carreres cientificotècniques. I és que una de les qüestions primordials per aconseguir aquest augment de les vocacions científiques és posar en valor referents i figures científiques femenines que abans estaven ocultes. Aconseguir-ho és cosa de totes i tots. 

És en aquest context que neix la iniciativa ‘#100tífiques’, a la qual aquest any han participat 4 científiques de la companyia i 4 més de Cetaqua, el centre tecnològic fundat fa més de 10 anys per Aigües de Barcelona, el CSIC i la UPC. Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ‘#100tífiques’ vol reivindicar el paper estratègic de les dones a la ciència actual i interrelaciona científiques d’acadèmia i empreses.

L’esdeveniment ha celebrat enguany la tercera edició amb un macroacte virtual que ha connectat 452 científiques amb 483 escoles d’arreu de Catalunya de manera simultània, amb diversos objectius: despertar les vocacions científiques entre les més joves, contribuir a crear i divulgar rols i models femenins en els àmbits de les ciències i les enginyeries, i promoure bones pràctiques que portin a la igualtat de gènere.