El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

Fixing the Future i la qüestió de l’aigua

A principis del mes de juny, Barcelona va ser testimoni d’una trobada de ments inquietes a la cerca de formes de desenvolupament conseqüents amb els temps que corren. I els temps que corren tenen un nom: canvi climàtic.

Durant tota la conferència, els assistents van poder gaudir d’aigua km 0 gràcies a les ampolles de vidre facilitades per Aigües de Barcelona

Com alimentar tota la població mundial sense acabar amb els recursos o com canviar d’un model econòmic basat en el creixement constant a un altre que combini el benestar de la població amb el bon funcionament del Planeta, són alguns dels desafiaments als quals han intentat donar resposta aquests visionaris.

I és precisament en un lloc com Fixing the Future on la qüestió de l’aigua era un dels temes fonamentals. Per aquest motiu, Aigües de Barcelona —que patrocinava l’esdeveniment— hi va ser present amb la intervenció de la directora d’Estratègia de Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona, Maria Salamero.

Imagen que contiene monitor, interior, persona, pared

Descripción generada automáticamente

John Elkington modera el debat “Clima: justícia i activisme”, on van participar l’activista Sandra Sotelo Reyes, la conservadora mediambiental Kirsty Schneeberger, MBE, i la directora d’Estratègia de Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona, Maria Salamero.

Som una companyia que gestiona el cicle urbà de l’aigua per a una població de 3 milions de persones, amb la responsabilitat de garantir-ne l’abastament. Alhora, els escenaris de canvi climàtic ens ofereixen patrons amb sequeres i inundacions recurrents en una conca mediterrània amb fonts d’aigua limitades. L’única via per aconseguir aquesta adaptació necessària, aquesta resiliència al canvi, depèn de la col·laboració entre la ciutadania, l’administració i les empreses.

Les persones, com a usuàries i habitants, han de ser el motor de canvi i adquirir ràpidament noves conductes més respectuoses amb el medi i els altres. Les administracions han de ser àgils a l’hora de legislar a favor de noves polítiques i vetllar pel seu compliment. I les empreses han d’anar més enllà de la responsabilitat: són i han de ser també activistes del canvi. Les accions de cada empresa poden marcar el futur de milions de persones. És hora, doncs, d’actuar.

A Aigües de Barcelona estem transformant les instal·lacions de depuració en ecofactories, infraestructures autosuficients que generen recursos. Sabem també que el futur passa per la regeneració de l’aigua, un bé massa preuat per deixar-lo perdre un cop usat i depurat. Per això treballem en la tecnologia més puntera que possibiliti aquesta revolució en matèria de l’aigua, al menys al nostre territori, ja que en altres ciutats del món —San Francisco o Singapur, per exemple—, l’experiència ja funciona positivament.

També treballem per conscienciar sobre el valor de l’aigua, un bé que cal cuidar, i el seu ús responsable. L’educació és una de les nostres prioritats, i per això, ens omple d’orgull saber que a la regió metropolitana es consumeix aigua per sota de les mitjanes espanyola i catalana. Innovem i aportem valor a la societat, destinant el 25,2% dels nostres beneficis abans d’impostos a accions per a la ciutadania. Elisabeth Bergés, Project Manager de la premiada exposició The Zone of Hope, va poder explicar aquest projecte pensat per advertir contra els efectes del canvi climàtic mitjançant la realitat virtual.    

Som part del canvi: un altre futur és possible! 

 Durant tota la conferència, els assistents van poder gaudir d’aigua km 0 gràcies a les ampolles de vidre facilitades per Aigües de Barcelona