null 108 equips de la FIRST LEGO League han presentat aquest cap de setmana a CosmoCaixa les seves solucions de millora sobre l'aigua

108 equips i més de 750 joves han participat aquest cap de setmana a CosmoCaixa en la gran jornada de foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves. Aigües de Barcelona, com a agent coneixedor de la gestió eficient del cicle integral de l'aigua ha col·laborat amb voluntaris en el Repte HYDRO DYNAMICS.

LegoMatrix i Marrecs de Vilassar han estat els equips seleccionats, juntament amb 53 més, per participar a la Gran Final FIRST LEGO League. Arran de l'èxit de participació a Barcelona, més enllà dels ja consolidats tornejos de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació Scientia ha organitzat aquest torneig oficial a CosmoCaixa i ha acollit equips de FIRST LEGO League Júnior i de FIRST LEGO League.

L'aprenentatge integrat de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques 'les anomenades STEM' així com una formació que potencia competències i habilitats del segle XXI, com el treball en equip, la creativitat i la comunicació, són clau perquè els joves es preparin per al seu futur. La FIRST LEGO League proporciona als joves totes aquestes eines perquè progressin en l'àmbit formatiu i personal, i despertin la seva curiositat, motivació i ganes d'aprendre.

En aquesta dotzena edició de la FIRST LEGO League a Catalunya, 6.700 joves catalans s'estan submergint en el món del cicle urbà de l'aigua amb el Repte HYDRO DYNAMICS i exploren on i com es pot trobar, com s'ha de transportar, com s'ha d'utilitzar i també gestionar. En el marc d'aquesta temàtica, Aigües de Barcelona s'ha volgut sumar com a col·laborador temàtic d'aquesta gran aventura de ciència i tecnologia per a joves a Barcelona per enriquir-ne l'aprenentatge i ha participat amb voluntaris en diferents tornejos de Barcelona.

Dissabte va tenir lloc el torneig dels petits, FIRST LEGO League Júnior. Més de 500 nens i nenes de 6 a 9 anys van presentar la seva creativa proposta per resoldre un problema vinculat amb el viatge de l'aigua. Diumenge va ser el torn dels 250 joves de 10 a 16 anys, que van presentar els seus projectes i robots davant els més de dos mil assistents. Tot recollit en un espai tan emblemàtic com el museu de la ciència de l'Obra Social La Caixa, CosmoCaixa, que ha contribuït, sens dubte, a l'èxit de la convocatòria.

Els guanyadors d'aquest torneig classificatori viatjaran a Logronyo els dies 10 i 11 de març, on podran optar a la possibilitat de viatjar als tornejos internacionals FIRST LEGO League que se celebren entre l'abril i el juny als Estats Units, Estònia i Hongria.

FIRST LEGO League va començar l'any 1998 als Estats Units i actualment ja hi participen més de 365.000 joves de 90 països del món, una xifra que ha crescut exponencialment. A Espanya fa dotze anys que s'organitza i ja és el país d'Europa amb més equips participants.

Podeu trobar tota la informació de FIRST LEGO League al seu web i també conèixer les bases del repte HYDRO DYNAMICS en l'enllaç.

Tots els 750 participants han rebut una medalla en reconeixement a la seva participació, i de tots els equips, dos viatjaran a la Rioja per participar a la Gran Final FIRST LEGO League.

Els premis FIRST LEGO League entregats han estat els següents:

Premi FIRST LEGO League

Nom de l'equip

Centre educatiu

1r Premi Fundació Scientia al Guanyador

Marrecs de Vilassar
d'Edukem-nos

2n Premi al Guanyador

LegoMatrix de l'Institut Can Jofresa

1r Premi als Valors FIRST LEGO League

-riberaWall-e- de l'Institut la Ribera

2n Premi als Valors FIRST LEGO League

Club CortoCircuito del Club de Robótica CortoCircuito

1r Premi Aigües de Barcelona al Projecte Científic

Smite team de l'Institut Eugeni d'Ors

2n Premi al Projecte Científic

Caldesbot de l'Associació El Racó dels Robotaires

1r Premi al Disseny del Robot

Water Machine de l'Escola IPSE

2n Premi al Disseny del Robot

Bergantins de l'Escola Bergantí

Premi al Comportament del Robot

Marrecs de Vilassar
d Edukem-nos

Premi LEGO Education ROBOTIX a les Joves Promeses

Robothau de l'Escola THAU Barcelona

Premi FPdGi a l'Emprenedoria

WATICSVIARÓ de VIARÓ GLOBAL SCHOOL

 

Facebook: www.facebook.com/fllspain

Twitter: www.twitter.com/fllspain