null Aigües de Barcelona i Cetaqua participen en el llançament del projecte que estudia com assegurar la seguretat dels sistemes del cicle integral de l'aigua

Aigües de Barcelona i el seu centre tecnològic Cetaqua van participar el 7 i 8 de juny a Oslo (Noruega), juntament amb el centre tècnic noruec SINTEF i 22 socis de diferents països europeus i Israel, en la reunió de llançament del projecte H2020 STOP-IT, que té com a objectiu principal assegurar la resiliència i seguretat dels sistemes del cicle integral de l'aigua davant de possibles amenaces.

El principal objectiu del projecte H2020 STOP-IT, que té una durada de quatre anys, és assegurar la resiliència i seguretat dels sistemes del cicle integral de l'aigua davant de possibles amenaces, com ara ciberamenaces i amenaces físiques intencionades. En el projecte es desenvoluparà un marc de gestió i operació que permetrà avaluar i prevenir l'impacte de potencials riscos, detectar-ne la presència i mitigar-ne les conseqüències. Amb aquesta finalitat, es desenvoluparan, s'adaptaran i es demostraran solucions tecnològiques i guies. A més a més, el projecte plantejarà casos d'estudi representatius de les diferents circumstàncies que han d'afrontar les empreses del sector de l'aigua a Espanya (Barcelona i Granada), Alemanya (Berlín), Noruega (Oslo), Israel i Bèlgica.

A la trobada, que va tenir lloc a les instal·lacions d'Oslo Kommune-Vann og avlopsetaten, hi van acudir 50 assistents entre representants de tots els socis del projecte, membres del Project Advisory Board i altres grups de relació.

L'H2020 STOP-IT agrupa 22 socis entre gestors d'aigua, desenvolupadors industrials de tecnologia, petites i mitjanes empreses, i centres d'R+D a nivell europeu. Cetaqua i Aigües de Barcelona participen en el projecte, juntament amb Emasagra i Aquae Security (Espanya), el centre tècnic noruec SINTEF (líder del projecte) i altres socis internacionals, com IWW (Alemanya) o KWR (Països Baixos), entre d'altres.