null Aigües de Barcelona presenta diferents treballs de recerca a un dels fòrum mundials més importants en l'àmbit de l'aigua

La setmana passada va tenir lloc a Tokio l'important congrés IWA World Water Congress & Exhibition. El Laboratori d'Aigües de Barcelona va presentar diferents treballs de recerca en aquest fòrum mundial d'experts en aigua, que va aplegar a més de 6.000 congressistes.

L'Àrea de Microbiologia va exposar les conclusions d'un treball de recerca que usa la novedosa tècnica de la metagenòmica per detectar gens de resistència als antibiòtics. També hi va exposar les conclusions del projecte europeu AQUAVALENS, que va tenir com a un dels seus objectius la posada a punt d'un analitzador en continu per a la detecció de la presència de microorganismes en cadascuna de les fases de tractament d'una ETAP.

L'Àrea de Química va escollir un estudi de recerca dut a terme pel Panel de Gustos i Olors sobre la qualitat química i organolèptica proporcionada per diferents gerres amb filtres. A més, el Dr. Ricard Devesa, com a vice-president del grup de Gustos i Olors de la IWA, va impartir una conferència sobre el sabor de l'aigua de l'aixeta.