null Aigües de Barcelona rep el reconeixement del Consell Social de la UB i de la Fundació Bosch i Gimpera pels trenta anys de col·laboració en matèria de recerca i transferència de coneixement

 

Aigües de Barcelona ha rebut el reconeixement del Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG) amb motiu del trenta aniversari del conveni de col·laboració entre aquestes entitats. Miquel Paraira, director de Qualitat de l'Aigua d'Aigües de Barcelona, va rebre el guardó durant l'acte celebrat a l'Aula Magna de l'Edifici Històric de la UB i presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias.

En la seva intervenció, Paraira va qualificar de ''visionàries'' les persones que van signar el primer conveni de col·laboració, que s'ha mantingut de manera continuada en projectes de recerca i transferència de coneixement. En aquest sentit, va destacar que l'acord signat fa 30 anys ''no únicament es limita al control sistemàtic dels principals grups de virus, sinó que també inclou aspectes de recerca, per tal d'anar incorporant els darrers avenços científics en la matèria''. Els grups de recerca de la UB que desenvolupen aquesta tasca són reconeguts mundialment com a autoritat en aquest àmbit.

Paraira va explicar que, gràcies a aquest control -que molt poques empreses del món porten a terme de manera sistemàtica-, podem dir que ''l'aigua de l'aixeta de Barcelona és el producte alimentari més controlat del món, un producte amb la màxima garantia de seguretat i controlat no només internament sinó també a través d'acords de col·laboració amb importants centres de recerca de referència mundial''. De fet, aquestes anàlisis han estat incorporades des de fa temps als Plans de Seguretat de l'Aigua que l'empresa té certificats per la norma ISO 22000 de seguretat alimentària.

Tan important és aquesta qüestió que la nova Directiva europea, que es preveu que sigui aprovada entre 2019 i 2020, incorporarà un paràmetre víric. Això quedarà encara molt lluny de l'exhaustiu control que es porta a terme a Aigües de Barcelona a través del conveni de recerca amb la UB.