null Aigües de Barcelona signa amb els Ajuntaments de Gavà i Santa Coloma de Gramenet el protocol per garantir aigua a qui no la pugui pagar

Aigües de Barcelona ha signat aquesta setmana amb els Ajuntaments de Gavà i Santa Coloma de Gramenet el protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l'aigua, la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d'aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l'aigua a prop de 18.300 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 7 milions d'euros. A Santa Coloma de Gramanet, s'han atorgat ajudes a 578 famílies, a les quals s'han destinat més de 292.000 euros, mentre que a Gavà s'han atorgat ajudes a 320 famílies, a les quals s'han destinat més de 150.000 euros.

D'acord amb la Llei 24/2015, el protocol estableix el procediment que cal seguir per garantir l'aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol·licitar als serveis socials del consistori un informe de valoració per determinar si la persona o unitat familiar que té factures impagades està en una situació d'exclusió residencial. En cas que aquests indiquin que es tracta d'una persona o una unitat familiar vulnerable, la companyia garantirà el subministrament. Aquest protocol ja s'ha signat amb 16 consistoris metropolitans més: Sant Adrià de Besòs, Begues, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Climent, el Papiol, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Montcada i Reixac, Castelldefels, Viladecans, Sant Feliu, Sant Just, Montgat i Pallejà, i posa de manifest el compromís de la companyia amb la ciutadania, i en aquest cas en concret, amb les famílies en situació de vulnerabilitat.