null Aigües de Barcelona s’adhereix al Charter del Teletreball i Flexibilitat com a mostra del seu compromís amb un nou model laboral

Amb aquesta firma, la companyia es compromet a seguir fomentant la cultura de la flexibilitat laboral i el teletreball, així com el respecte al medi ambient, la diversitat i la inclusió

20 de febrer, 2020.- Aigües de Barcelona s’ha adherit als compromisos del Charter del Teletreball i la Flexibilitat, una iniciativa de la Fundación Más Familia a través de la qual les empreses es comprometen a fomentar a les seves organitzacions noves formes de treballar, basades en una cultura la flexibilitat laboral i el teletreball; el respecte pel medi ambient, la diversitat i la inclusió, i el reconeixement i pedagogia sobre els beneficis d’una cultura flexible.

Rebeca Marín, directora d’Organització i Recursos Humans d’Aigües de Barcelona, ha estat l’encarregada de materialitzar aquesta adhesió en un acte celebrat el 19 de febrer al CaixaForum de Madrid.

En l’actualitat, tan sols un 8% de persones fan teletreball a Espanya, i només un 13% d’empreses el tenen implementat, segons dades llançades per la segona edició del Llibre Blanc del Teletreball. Per aquesta raó, més de 70 empreses, entre elles Aigües de Barcelona, s’han compromès amb la necessitat d’estendre una cultura de flexibilitat i teletreball per fomentar una societat més avançada i d’acord amb els nous temps, amb el rigor i millora contínua a través d’una verificació externa del compliment del Charter i amb el reconeixement a través d’un segell que verifica el compromís i els plans posats en marxa.

El model laboral d’Aigües de Barcelona ja va ser recollit com a cas d’èxit en el Llibre del Teletreball de la Fundación Más Familia. Al passat mes de gener Aigües de Barcelona va fer un pas més amb acords en matèria de Teletreball,  Flexibilitat laboral i desconnexió digital.