null Més de 800 persones visiten les instal·lacions d’Aigües de Barcelona pel festival d’arquitectura 48h Open House

  • Més de 800 persones han visitat aquest darrer cap de setmana les instal·lacions més representatives d’Aigües de Barcelona amb motiu al festival d’arquitectura 48h Open House. La companyia ha participat per segon any consecutiu en aquesta cita anual per als amants de l’arquitectura, per mostrar la complexitat del cicle urbà de l’aigua, a través del qual es fa arribar aigua de la màxima qualitat a totes les llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Aigües de Barcelona va obrir el darrer cap de setmana, coincidint amb el festival d’arquitectura 48h Open House, algunes de les seves instal·lacions més representatives amb un itinerari que va incloure visites a edificis històrics i infraestructures vinculades amb el cicle integral de l’aigua, algunes de les quals només van obrir les portes al públic general coincidint amb el festival. 

Els visitants van poder descobrir la potabilitzadora de Sant Joan Despí i l’estació depuradora del Baix Llobregat, al Prat de Llobregat, dues infraestructures de vital importància per a l’àrea metropolitana, així com el Centre de Control Operatiu i el Laboratori de Qualitat de l’Aigua, espais de referència internacional per a la gestió del cicle integral de l’aigua. 

També es va obrir al públic la Ciutat de l’Aigua, dissenyada per Arata Isozaki, Premi Pritzker 2019, i l’exposició The Zone of Hope, una experiència de realitat virtual que permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic per conscienciar sobre la necessitat d’actuar. 

La cascada d’Antoni Gaudí al Museu de les Aigües 
Pel que fa a edificis històrics de gran valor arquitectònic, els visitants van poder conèixer l’actual Museu de les Aigües, un edifici projectat per Josep Amargós i Samaranch el 1909 per albergar les instal·lacions de la central de bombament d’aigua de Cornellà, i la Torre de les Aigües del Tibidabo, també d’Amargós i Samaranch, guanyadora l’any 1905 del Premi d’Edificis Artístics de l’Ajuntament de Barcelona i que aportava aigua a una colònia veïna.

Els visitants que es van acostar al Museu van poder conèixer una de les obres més desconegudes d’Antoni Gaudí, la cascada que va idear per al jardí de la Casa Vicens de Barcelona i que, malauradament, va ser enderrocada. Una reproducció idèntica es troba al jardí del Museu de les Aigües, a Cornellà, que va ser reconstruïda l’any passat donada la seva importància i singularitat.

La desena edició del festival d’arquitectura 48h Open House BCN, celebrat aquest cap de setmana, ha comptat enguany amb la participació d’unes 60.000 persones que han visitat més de 200 edificis, amb una programació en la qual s’han involucrat 52 dones arquitectes.