null Aigües de Barcelona col·labora en l’exposició del 35è aniversari del Banc dels Aliments

Aigües de Barcelona, al costat de les entitats socials que treballen per millorar la vida de les persones, col·labora amb el Banc dels Aliments donant suport a l’exposició que l’entitat ha organitzat amb motiu del seu 35è aniversari, juntament amb la Direcció General de Difusió, i que es podrà visitar al Palau Robert fins al 28 d’agost.

 

 

La mostra, “Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant aliments de manera solidària”, que es podrà visitar a la sala 4 del Palau Robert del 4 de juliol al 28 d’agost, pretén denunciar el malbaratament sistemàtic d’aliments i el seu impacte mediambiental, destacant la tasca d’aprofitament que duu a terme l’entitat i evidenciant la necessitat de canviar els actuals models de producció i distribució alimentaris.

En l’exposició del Banc dels Aliments, es posa de manifest la necessitat de fer un consum responsable dels aliments tot explicant l’impacte mediambiental del malbaratament alimentari. La petjada hídrica és un dels conceptes que, juntament amb la de carboni, centra la sensibilització sobre la necessitat d’evitar llençar aliments amb tots els recursos que s’han emprat en la seva producció, distribució i eliminació. 

L’exposició recorda que alimentar-se és cabdal per a la nostra supervivència i un dret humà, tal com es va recollir a la Declaració Universal de 1948. Com els aliments, l’accés a l’aigua potable també és un dret universal, que des d’Aigües de Barcelona es garanteix per mitjà de diferents mecanismes d’acció social, com la Tarifa Social, que facilita el pagament del rebut de l’aigua de les llars en situació de vulnerabilitat i que s’ha impulsat una dècada després de la posada en marxa del Fons de Solidaritat, gestionat en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona.

Per això, les aliances amb entitats del Tercer Sector Social, com ara la col·laboració amb el Banc dels Aliments, són un pilar fonamental en el desenvolupament de l’acció social d’Aigües de Barcelona, ja que permeten abordar els grans reptes de la societat d’una manera eficaç, i milloren la qualitat de vida de les persones i el seu entorn.