null Maria Salamero: “Seguim treballant per ajudar els col·lectius més vulnerables”

Maria Salamero, directora de Relacions Institucionals, Acció Social i Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona, va participar recentment en el col·loqui “Pobresa energètica: el repte de cara a l’hivern”, juntament amb alcaldes i alcaldesses de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. A l’acte, va posar de relleu les mesures pal·liatives impulsades per la companyia per ajudar els col·lectius més vulnerables, i va reclamar un Pacte Social amb tots els agents del territori per avançar cap a una recuperació econòmica equitativa.


En la seva intervenció, Maria Salamero va explicar l’aposta de la companyia per les “persones, les ciutats i el medi”, que l’ha portat a establir acords amb tots els municipis en els quals opera per promoure mesures pal·liatives per fer front a la crisi. El Fons de Solidaritat, que ha ajudat 40.000 famílies des del 2012, n’és un exemple. 

En aquest sentit, Maria Salamero va recordar que Aigües de Barcelona garanteix l’aigua a tothom qui no la pot pagar i que destina el 25% dels seus beneficis abans d’impostos a accions socials.  També va indicar que la companyia vol impulsar un gran Pacte Social amb tots els agents implicats per garantir una recuperació econòmica equitativa i una reconstrucció basada en l’economia verda.

Organitzat pel portal alcaldes.eu, a l’acte també van intervenir Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat; Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, i Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs. La diagnosi que van fer en relació amb el context actual és que la pandèmia ha agreujat una situació de crisi que tenia components estructurals, el que pot afectar els col·lectius més vulnerables. Davant d’això, els alcaldes i les alcaldesses van coincidir a reclamar més coordinació i ajuda a l’Estat, a les administracions supramunicipals i a tots els actors implicats en aquest sentit per fer front a la difícil situació que pateixen moltes famílies dels seus municipis.

En la seva intervenció, Joan Callau va agrair a Aigües de Barcelona el seu esforç per garantir l’aigua a tothom qui ho necessita a través del Fons de Solidaritat, i va demanar a les empreses energètiques que prenguin exemple.