null Aigües de Barcelona, Acció contra la Fam i l’Ajuntament de Sant Adrià capaciten joves en situació de vulnerabilitat en ocupacions verdes

El programa Green Jobs lliura el certificat de professionalitat a 11 joves que han finalitzat l’itinerari formatiu i d’orientació laboral.

La cloenda de la primera edició del Programa Green Jobs a Sant Adrià de Besòs ha reunit els joves que han finalitzat l’itinerari formatiu i d’orientació laboral en un acte de lliurament de diplomes dels certificats de professionalitat, celebrat a l’Escola d'Oportunitats del municipi. 

Durant l’acte de cloenda, Acció contra la Fam, l’Ajuntament de Sant Adrià i Aigües de  Barcelona han fet balanç de l’impacte que ha tingut el projecte de capacitació i treball, dissenyat per a joves que havien abandonat els estudis i estaven a l’atur.

Han participat a l’acte l’alcaldessa de Sant Adrià el Besòs, Filo Cañete i el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, qui ha explicat que “el programa Green Jobs és un exemple de diàleg i cocreació, una eina de transformació d’alt impacte gràcies a les aliances i la suma d’esforços d’organitzacions compromeses amb les persones”. “El projecte ha permès trobar solucions als problemes que planteja la vulnerabilitat social, oferint oportunitats de futur als joves, vinculades al sector mediambiental i de l’economia verda, sector de gran importància en el context d’emergència climàtica que estem vivint”, ha afegit Felipe Campos. 

El programa Green Jobs, que també s’ha desplegat al municipi de Viladecans, alterna la formació amb l’experiència pràctica, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones que no tenen feina o que es troben en risc d’exclusió social. 

L’itinerari inclou l’acompanyament, les competències bàsiques, les competències transversals, la formació tècnica i la intermediació laboral, proporcionant la qualificació i les competències professionals necessàries vinculades a l’ocupació del sector mediambiental perquè puguin reformular la seva trajectòria professional i entrar al mercat laboral amb garanties d’estabilitat o retornar al sistema educatiu.

Amb aquesta iniciativa, Aigües de Barcelona contribueix a generar oportunitats adreçades a joves en situació d’abandonament escolar prematur amb l’objectiu de no deixar ningú enrere i obrir oportunitats educatives i d’ocupació verda. Aquesta iniciativa s’emmarca en el compromís amb l’Aliança País Pobresa Infantil Zero, per lluitar contra les desigualtats i la pobresa que afecta infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.