null Col·laborem amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí en l'edició d'un llibre de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol

Aquest matí hem signat amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí el conveni en virtut del qual col·laborem en l'edició d'un llibre divulgatiu de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol, en el marc de la celebració de l'Any Jujol140, el moviment artístic, social i cultural que difon la seva figura amb motiu del 140 aniversari del seu naixement.

Fruit d'aquest compromís, Aigües de Barcelona col·laborarà en l'edició d'un llibre de caràcter divulgatiu sobre la figura de Josep Maria Jujol, autor de significades obres a Sant Joan Despí com ara Can Negre i la Torre de la Creu. El llibre es publicarà en el marc de la celebració de l'Any Jujol140, que es prolongarà fins al setembre de 2019 quan es compliran els 140 anys del naixement de l'arquitecte.

Durant l'Any Jujol140 s'organitzaran activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, socials i ciutadanes a Sant Joan Despí, ciutat que promou l'esdeveniment, i també a altres municipis vinculats a la figura de Josep Maria Jujol. Actualment, l'Any Jujol140 compta amb l'adhesió de setze municipis amb obra de Jujol, a més d'institucions, empreses i personalitats del món de la cultura i l'arquitectura. Podeu trobar més informació sobre aquest esdeveniment al web www.jujol140.cat .

Un artista total

Josep Maria Jujol està considerat un artista total. Va ser capaç de dominar l'arquitectura imposant un nou estil i va excel·lir en diferents disciplines artístiques com la pintura, el disseny, el dibuix o l'escultura. El seu treball es caracteritza per la simplicitat dels mitjans contrastats amb la seva originalitat i imaginació desbordants.