null Comença la Sant Feliu Maker League 2018, la Lliga maker del cicle integral de l'aigua que organitzen Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu

La Sant Feliu Maker League 2018, el programa d'innovació oberta que neix amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada creatiu entre makers, va començar oficialment el 20 de setembre. Durant els propers 50 dies, els participants hauran de cocrear solucions innovadores a reptes plantejats en l'àmbit del cicle integral de l'aigua i al municipi de Sant Feliu de Llobregat.

Marta Salamero, directora de Zona Llobregat Nord d'Aigües de Barcelona, i Josep M. Rañé, regidor d'Innovació i Noves Tecnologies de l'Ajuntament Sant Feliu de Llobregat, van donar el tret de sortida a la primera edició del programa maker League al Centre Co-Innova. Tots dos van destacar la importància de la col·laboració publicoprivada d'aquesta iniciativa per apropar el municipi als ciutadans d'una forma innovadora i participativa. Xavier Verdaguer, fundador de l'Imagine Creativity Center, va destacar també a la presentació algunes de les claus per afrontar aquest repte i innovar amb èxit: construir un equip sòlid, cohesionat en la seva diversitat; disposar de la metodologia maker per tangibilitzar al més ràpid possible, i amb els recursos necessaris, la viabilitat del projecte, i finalment, la importància d'una actitud `somiadora' que sigui capaç de crear.

La Sant Feliu Maker League 2018 planteja als participants dos grans reptes: el repte Smart City, centrat a fer de les 70 fonts públiques repartides per tota la ciutat un factor de cohesió social, i el repte Smart Agriculture, enfocat a optimitzar el consum d'aigua als conreus, horts urbans, horts socials i les diferents explotacions agrícoles del municipi, com el Parc Agrari del Baix Llobregat.

El programa, que clourà amb la presentació dels projectes el proper 9 de novembre, compta amb el suport d'entitats tan reconegudes en el món de l'emprenedoria, la innovació i la cultura maker com l'Imagine Creative Center, el FabLab Barcelona i Pollen, així com entitats locals com Sant Feliu Innova i l'associació Crea i Emprèn a la Vila.

Durant tot el procés creatiu, la Sant Feliu Maker League 2018 posa a disposició dels participants un gran ventall d'experts en el món de l'aigua, innovació, i cultura maker, acompanyaran als ja configurats equips Aqua Maiden, Agora Team, Hidrostage, i Akualiu, durant tota la lliga maker. Sessions d'aprenentatge (algunes amb places obertes a la ciutadania prèvia inscripció a través del web oficial) sobre temes de fabricació digital, microcontroladors, sensors i actuadors, tall làser, impressió en 3D i prototipatge, permetran als makers presentar solucions tangibles, àgils i innovadores als membres del jurat.