null Aigües de Barcelona, en pro de la diversitat

 Aigües de Barcelona, juntament amb sis empreses més del grup, s’ha incorporat a la Red+D, que impulsa la Red Acoge, pel seu compromís en matèria de diversitat i inclusió en l’entorn laboral.


Avui, dins la Setmana de l’Equitat, Diversitat i Inclusió que organitza el grup, s’ha fet entrega de les credencials a Aigües de Barcelona, així com a sis empreses més de SUEZ a Espanya.

Totes elles refermen d’aquesta manera el seu compromís per avançar cap a la creació d’entorns laborals inclusius amb la diversitat i s’uneixen a les més de 60 empreses de diferents dimensions i sectors que, des del 2017, s’han anat sumant a aquesta Xarxa. Asunción Martínez, alta comissionada de l’Agenda 2030 Social per SUEZ Espanya; Lucía Maquieira, directora de Red Acoge, o Rebeca Marín, directora d’Organització i Recursos Humans d’Aigües de Barcelona, han participat a l’acte.

La finalitat de la Red+D, impulsada per la Red Acoge, és avançar cap a la generació de polítiques i accions que fomentin entorns laborals inclusius que garanteixin la igualtat d’oportunitats i que siguin un model sostenible de gestió empresarial.

Amb motiu d’aquesta signatura, i dins les diferents activitats organitzades pel grup durant la Setmana de l’Equitat, Diversitat i Inclusió, ha tingut lloc un webinar sobre “La diversitat cultural a l’empresa: el valor de la diferència”, dirigit a la seva plantilla, amb l’objectiu de seguir sensibilitzant i formant sobre els beneficis que la diversitat cultural aporta en els entorns laborals i oferint diferents estratègies per superar els reptes que suposa per a les empreses la gestió de la diversitat.