null Aigües de Barcelona impulsa el diàleg amb les entitats del Tercer Sector per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones

Aigües de Barcelona i diverses entitats del Tercer Sector s’han reunit per posar en comú, des del diàleg i l’escolta activa, propostes i projectes socials en els quals estan col·laborant, amb l’objectiu de seguir treballant plegats per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones. 

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha remarcat durant la jornada el compromís social històric de la companyia, “que des de fa dos anys ha experimentat un salt important, situant l’acció social com a eix fonamental de la nostra activitat. Amb aquest pas endavant volem contribuir a l’ocupació amb una mirada social, com a instrument decisiu en la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat”. 

A més, ha encoratjat les entitats del Tercer Sector presents a continuar treballant plegats, “perquè a Aigües de Barcelona creiem que, a través de les aliances publicoprivades amb administracions i entitats com les aquí presents, podrem seguir desplegant programes socials que puguin donar respostes al difícil context econòmic i social que estem vivint, especialment entre els col·lectius més vulnerables”. Per això, és necessari “establir aliances estratègiques, i generar valor compartit amb els diferents grups de relació, basades en el treball col·laboratiu i en un model participatiu per resoldre els reptes socials en el territori de l’àrea metropolitana de Barcelona”, ha explicat Felipe Campos.

Txell Farré, directora d’Acció Social i Participació d’Aigües de Barcelona, ha posat l’accent en l’objectiu de la trobada, “consistent, un cop més, en l’impuls del diàleg i l’escolta activa amb entitats del Tercer Sector per conèixer de primera mà la realitat social que atenen en l’actual context, marcat per l’augment de la inflació i les dificultats creixents de les famílies per arribar a final de mes, com també per l’emergència climàtica”. 

Nerea Plaza, responsable d’Acció Social d’Aigües de Barcelona, ha detallat els programes socials que està desplegant la companyia per fomentar l’ocupabilitat, reduir les desigualtats i promoure una societat més justa, com ara el projecte ONA, les Beques Joves Talents, el nou programa Green Jobs o el projecte Territori Social. La jornada ha tingut un caire participatiu i ha inclòs dues dinàmiques per fomentar el diàleg i l’escolta activa amb les persones participants, a través de les quals s’han posat sobre la taula possibles solucions que contribueixin a afrontar el context actual de dificultat econòmica i social, i a millorar la qualitat de vida de les persones.
 
24 entitats que col·laboren habitualment amb Aigües de Barcelona en iniciatives socials han participat en aquesta edició del Fòrum de Diàleg. La voluntat compartida de la companyia i aquestes entitats del Tercer Sector presents a la jornada és seguir treballant conjuntament en projectes que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones.