null Aigües de Barcelona impulsa un nou cicle de Formació Professional Dual a Cornellà de Llobregat

Aigües de Barcelona i l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat han arribat a un acord perquè el proper curs s’imparteixi un cicle formatiu de grau superior al centre en la modalitat de formació dual. Aquest dilluns s’ha signat telemàticament el conveni entre totes dues entitats per tal de formalitzar el Grau Superior en Gestió de l’Aigua.

La Formació Professional (FP) Dual és una modalitat en la qual els estudiants combinen la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva a l’empresa. D’aquesta manera, s’estableix una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, millorant el procés d’aprenentatge dels estudiants i ajudant a desenvolupar les competències professionals en un entorn laboral real. 

L’Escola de l’Aigua és el referent en l’FP Dual en el sector de l’aigua, i promou aquesta modalitat formativa des de fa vuit anys en col·laboració amb instituts públics i ajuntaments. Actualment, s’imparteixen programes duals del sector de l’aigua a centres públics de Tarragona i Granollers, i per al curs 2020-2021, s’hi sumarà l’Institut Esteve Terradas de Cornellà, el que permetrà als estudiants de l’àrea metropolitana cursar les pràctiques a Aigües de Barcelona. 

Un model que funciona 
Existeixen dos cicles formatius de l’aigua: el Grau Mitjà en Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigua i el Grau Superior en Gestió de l’Aigua. Fins ara, 150 alumnes s’han format en algun d’aquests dos cicles formatius, amb una ocupabilitat al voltant del 80% entre els que finalitzen el cicle formatiu de grau mitjà.