null El Hub d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona celebra la segona Trobada pel Clima

Aquesta segona edició ha servit per generar avenços en la descarbonització amb els grups de relació 

Aigües de Barcelona continua treballant en el seu objectiu de caminar cap a la neutralitat oberta i la resiliència amb i del territori. Amb aquest propòsit, es va celebrar ahir a Can Serra-Central Cornellà la segona Trobada pel Clima del Hub d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona. L’acte es va dividir en dues parts. Una primera on les entitats membres van compartir iniciatives i bones pràctiques de neutralitat climàtica que estan impulsant des de les seves organitzacions. El diàleg també va donar peu que les entitats compartissin barreres que habitualment es troben en aquest camí, fomentant el debat per, entre totes, transformar aquestes barreres en oportunitats. La segona part, impartida per Terraqui (despatx d’advocats especialitzat en dret ambiental), va aprofundir en el marc legislatiu d’acció climàtica.

Xavier Bernat, director d’Acció Climàtica d’Aigües de Barcelona, va recordar que el Hub és una “estructura molt jove”, que es va crear al maig d’aquest any, i va agrair la implicació de les 48 entitats i 75 persones que en formen part. Bernat va anunciar que “és el moment de fer un pas més enllà, adquirir compromisos i posar en marxa accions concretes que portin tots els membres del Hub a calcular la seva petjada de carboni i a treballar per reduir-la, després d’una primera fase de compartiment de recursos i formacions”. En aquest sentit, va indicar que, “per ser capaços d’arribar a la neutralitat climàtica, es requereix acció col·lectiva”.

A l’acte també va intervenir Andrea Castaño, líder de projectes d’Acció Climàtica i líder del Hub, que va incidir en la importància de definir un pla de reducció d’emissions establint objectius “realistes i quantificables” amb accions concretes.

Aquest Hub impulsat per Aigües de Barcelona és un espai de codesenvolupament i compromís, obert a la participació dels diferents grups de relació, com els proveïdors de les operadores del cicle integral de l’aigua, per assolir el repte col·lectiu d’actuar davant l’emergència climàtica, contribuint a la neutralitat climàtica i la resiliència del territori. L’objectiu final del projecte és contribuir a l’assoliment de la neutralitat en emissions del territori abans del 2050 i donar resposta a l’emergència climàtica, en especial a l’emergència hídrica i dels recursos naturals.