Actualitat

null

Aigües de Barcelona, reconeguda com a empresa líder en la lluita contra el canvi climàtic, segons el Financial Times i Statista

La 3a edició de la llista elaborada per Financial Times i Statista ha reconegut Aigües de Barcelona com una de les 500 empreses de la Unió Europea i el Regne Unit que han reduït més les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en els darrers 5 anys 

La companyia ocupa la posició número 300 de la llista del rànquing Europe’s Climate Leaders del 2023. En aquesta 3a edició del rànquing, s’hi van presentar 1.500 empreses, de les quals 500 han estat seleccionades com a líders. Entre les empreses espanyoles que han entrat a la llista, Aigües de Barcelona ocupa la posició 27, amb una puntuació de 62,1.

Aigües de Barcelona, una companyia que té la voluntat d’esdevenir un motor de la transformació social, ecològica i digital, ha reduït més del 50 % les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) durant el període 2015-2020, superant amb escreix l’objectiu que s’havia marcat prèviament, i té el compromís d’assolir la neutralitat climàtica del 100 % de les emissions d’aquests gasos abans del 2050. Per avançar en aquesta direcció, la companyia està desplegant diversos projectes, com ara el d’eficiència energètica, la implementació de plaques solars i pèrgoles de captació fotovoltaica a les seves instal·lacions, la generació d’energia mitjançant la cogeneració de fangs, i l’electrificació de la flota de vehicles. També impulsa l’ecoeficiència en totes les etapes del cicle integral de l’aigua, la valorització dels fangs (un residu ric en matèria orgànica) generats a les ecofactories per a aplicacions agrícoles, i el treball conjunt amb els proveïdors per a la descarbonització de les emissions indirectes, entre d’altres.

Per impulsar aquest full de ruta, el Consell d’Administració d’Aigües de Barcelona va aprovar a finals del 2021 la seva política d’acció climàtica, per treballar de manera focalitzada pel clima i donar una resposta a la situació actual d’emergència climàtica. La companyia assumeix el repte de liderar activament l’acció climàtica, cooperant amb els grups de relació i amb el territori on està present. La política té tres eixos d’actuació principals: la neutralitat climàtica, l’adaptació al canvi climàtic, i la capacitació i implicació climàtica. En el procés de confecció de la política, s’hi han implicat institucions rellevants: l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Catalan Water Partnership, agents experts en canvi climàtic, empreses compromeses i referents en sostenibilitat i entitats d’activisme ambiental i social.