null Més de 12.000 participants en la cursa de la Mercè més sostenible

La cursa va transcórrer per 10kms de la ciutat de Barcelona on hi havia 3 punts d’avituallament d’aigua

La Cursa de la Mercè, que va tenir lloc ahir 29 de setembre, ha estat una de les més exitoses, i sostenibles que es recorden. En total, més de 12.000 participants -600 més que l’any passat- han completat els 10kms de la cursa, que ha transcorregut per alguns dels carrers més emblemàtics de la ciutat.

A més, enguany, la cursa ha estat la més sostenible organitzada fins ara, ja que s’han substituït les habituals ampolles d’aigua de plàstic destinades als corredors i corredores, per gots de paper completament compostables. En total, més de 40.000 gots esperaven els inscrits perfectament alineats als tres punts d’avituallament instal·lats. A més, es podien omplir ampolles i cantimplores, gràcies a les fonts públiques instal·lades per a l’ocasió per Aigües de Barcelona.

Preparats pels voluntaris de la cursa, els gots, amb la inscripció “Sols hi ha una meta: salvar el planeta, beu aigua de l’aixeta”, animaven els participants a fer un petit gest en favor de la sostenibilitat. L’aigua de boca de la ciutat de Barcelona disposa de la certificació  ISO 22.000, que assegura la seva qualitat alimentària. Aigües de Barcelona va repartir, a més, 400 cantimplores pel voluntariat de la cursa.

La Cursa de la Mercè destina el preu de la seva inscripció a diverses entitats i té el suport d’entitats no governamentals com Unicef, Unesco i Moviment per la Pau, entre d’altres.