null El model laboral d'Aigües de Barcelona, recollit com a cas d'èxit en el Llibre Blanc del Teletreball de la Fundació Másfamilia

L'acte de presentació del llibre ha tingut lloc a l'Àgora del Museu de les Aigües.

La Fundació Másfamilia ha presentat la segona edició del Llibre Blanc "Més enllà del Teletreball: Una nova forma flexible de treballar", una publicació de referència en els procediments de transformació de les empreses i en el disseny i implantació d'entorns laborals flexibles. La publicació destaca, com a cas d'èxit en flexibilitat i conciliació, el nou model de teletreball aplicat per Aigües de Barcelona.

En l'acte de presentació del llibre, celebrat a l'Àgora del Museu de les Aigües, Marc Mascareñas, director de Recursos Humans i Organització d'Aigües de Barcelona, ha explicat que, coincidint amb el canvi de centre de treball, l'empresa "va apostar per una transformació cultural amb l'objectiu de potenciar el treball en col·laboració, la gestió del coneixement, la innovació i la sostenibilitat a través de polítiques que milloren la conciliació de la vida personal, professional i familiar, com per exemple la flexibilitat horària i el teletreball". "És una aposta que ens fa créixer com a persones i com a organització, amb polítiques i procediments interns que se centren en el desenvolupament d'entorns segurs i saludables, la igualtat d'oportunitats, la promoció de la conciliació, el diàleg i la no discriminació", ha afegit. 

En aquest sentit, Mascareñas ha destacat l'èxit que ha suposat la implantació del teletreball, una transformació basada en "la confiança, l'agilitat i la digitalització, apostant per una cultura que posa les persones en el centre". Sobre aquesta experiència ha subratllat que "tots els indicadors són positius, i destaquen l'impacte en la productivitat i eficiència, l'adaptabilitat i la motivació". A més, s'han dut a terme "polítiques per a la gestió del correu electrònic i la realització de reunions, en les quals s'inclou i reforça el missatge de desconnexió digital i gestió del temps".