Actualitat

null

Aigües de Barcelona rep el Premi Aliança per a l’FP Dual per la seva contribució a l’ocupabilitat dels joves en l’àmbit de l’aigua

Aigües de Barcelona ha estat guardonada en la setena edició del Premi Aliança en la categoria Gran Empresa, que atorga la Fundació Bertelsmann, juntament amb la Fundació CEOE, per l’aposta de la companyia per aquesta modalitat formativa, que contribueix a l’ocupació de qualitat dels joves en el sector de l’aigua.

El Premi Aliança per a l’FP Dual reconeix la trajectòria d’Aigües de Barcelona en la promoció del desenvolupament d’aquesta modalitat formativa, en col·laboració amb les administracions públiques i els centres educatius. 

Toni Bru, director de Persones i Organització d’Agbar, va destacar en l’acte de recollida del Premi “l’aposta decidida de la companyia per l’FP Dual, que s’ha impulsat de manera pertinaç i sostinguda al llarg del temps, fins a desplegar-se als diferents territoris on som presents, com a part del nostre compromís amb el talent i l’ocupació de qualitat”. “Aquest reconeixement és sobretot una palanca per reforçar la nostra estratègia integrada de qualificació professional, que té en la Formació Dual la base per a l’atracció i aprenentatge del talent jove en l’àmbit operacional”, va afegir Toni Bru.

Aigües de Barcelona impulsa des del curs 2020-2021, amb l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat, el Grau Superior en Gestió de l’Aigua al centre en la modalitat de Formació Dual. D’aquesta manera, Aigües de Barcelona vol implicar-se en la formació més enllà de les pràctiques tradicionals, impartint continguts amb valor curricular per a aquell lloc de treball. A més, l’alumnat es beneficia d’una formació especialitzada i valorada pel mercat laboral, i té la possibilitat d’estudiar i fer pràctiques retribuïdes alhora.

Un model d’èxit
L’Escola de l’Aigua és el referent de l’FP Dual en el sector de l’aigua, i promou aquesta modalitat formativa des de fa més d’una dècada en col·laboració amb instituts públics i ajuntaments. Actualment, s’imparteixen programes duals del sector de l’aigua, com el Cicle Formatiu de Grau Mitjà a Xarxes i Estacions d’Aigua i el Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió d’Aigua, a diferents instituts d’Espanya. Fins ara, 150 alumnes s’han format en algun d’aquests dos cicles formatius, amb una ocupabilitat al voltant del 80% entre els que finalitzen el cicle formatiu de grau mitjà. 

Aquest model ha permès, per exemple, reforçar una visió innovadora pel que fa a l’aprenentatge digital de qualitat, oferint cursos específics dels diferents processos del cicle integral de l’aigua i stages formatius específics per a docents de l’FP Dual. A més, s’han fet capacitacions per als tutors d’empresa mitjançant tallers en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann, s’han posat a disposició professionals experts com a docents als centres, i s’han organitzat visites tècniques a diverses instal·lacions del cicle integral de l’aigua del grup.

El Premi Aliança per a l’FP Dual va ser creat el 2017 per la Fundació Bertelsmann per reconèixer i premiar els millors projectes que reflecteixen i promouen el compromís amb l’FP Dual a Espanya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar el teixit empresarial, els centres educatius, les organitzacions i la societat sobre la necessitat d’impulsar una formació professional dual de qualitat, que contribueix a reduir la desocupació juvenil, millorar la competitivitat de les empreses i acostar el món empresarial i l’educatiu.