null Aigües de Barcelona presenta un llibre que recull vivències de L’Hospitalet de Llobregat
  • El Teatre Joventut va acollir ahir la presentació de “Memòries de L’Hospitalet de Llobregat”, un llibre que vol acostar-se a la història d’aquest municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona a través de les persones que hi viuen. 

Van intervenir a l’acte Amparo Moreno, actriu, que ha estat padrina del llibre; Felipe Campos, director general de l’Associació Educativa Itaca; Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona; Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona, i Marta Salamero, directora de Zona Llobregat Nord d’Aigües de Barcelona.

Els llibres, apadrinats per una persona coneguda de cada municipi, recullen la història i la cronologia de la ciutat i, a més, entrevistes a personatges rellevants de la vida de la ciutat, així com diferents testimonis relacionats, a la vegada, amb cadascun dels personatges.

Ignacio Escudero va destacar en la seva intervenció el gran creixement de la ciutat, que durant segles va tenir una activitat fonamentalment agrícola, i avui és una ciutat industrialitzada amb la densitat urbana més alta de Catalunya i una de les més altes del món. Per al director general d’Aigües de Barcelona, “amb L’Hospitalet ens uneix una relació especial, propera i sincera. Recentment, hem col·laborat en diverses iniciatives com la implantació de la telemesura, els convenis de pobresa energètica per garantir que ningú es queda sense aigua per motius econòmics, el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament i Xaloc per fomentar l’ocupació de dones en situació de vulnerabilitat o el conveni de col·laboració amb la cursa nocturna Ciutat de L’Hospitalet”.

Per la seva banda, Marta Salamero, directora de Zona Llobregat Nord d’Aigües de Barcelona, va remarcar que amb aquest llibre “volem escriure la història de L’Hospitalet a través de persones com vosaltres. Testimonis en primera persona que amb la vostra empenta i vivència heu anat construint la ciutat: veïns i veïnes, comerciants, entitats esportives, socials i culturals o moviments juvenils i reivindicatius”. A més, va recordar que la companyia també ha volgut contribuir a la recuperació del passat de L’Hospitalet “amb un mural pintat al carrer Riera de la Creu que recorda el passat industrial de la ciutat, un homenatge a les dones i homes que van contribuir amb el seu esforç a transformar L’Hospitalet”.

Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, va agrair a Aigües de Barcelona la iniciativa de tirar endavant aquest llibre: “La història de les ciutats és la història de les seves persones. Són aquestes les que han aconseguit, amb la seva empenta i la seva reivindicació, que L’Hospitalet sigui una ciutat moderna en la qual val la pena viure. I això és el que es recull en aquesta obra”, va indicar. També va agrair a Aigües de Barcelona el seu compromís social “amb les persones en situació de vulnerabilitat”, com ho demostren iniciatives com el Fons de Solidaritat.

“Memòries de L’Hospitalet de Llobregat” és un llibre editat per Aigües de Barcelona que recull una nova mirada sobre aquest municipi del Barcelonès, on s’inclouen els records de diverses persones que hi viuen o hi treballen i que exemplifiquen el compromís de la companyia amb la ciutat. I és que són més de 150 anys de relació amb la ciutadania basada en el servei, el compromís i la confiança, amb moltes històries humanes al darrere. Ara Aigües de Barcelona n’ha volgut recollir algunes en un conjunt de llibres plens d’evocacions, vivències i records.

Les presentacions d’aquests llibres de vivències als municipis metropolitans donen continuïtat a les que es van dur a terme el 2017 i 2018 a cada districte de Barcelona, que es van convertir en actes de reivindicació del fet de ser de barri i que exemplifiquen la voluntat de la companyia d’acostar-se a la ciutadania a la qual serveix aigua de la màxima qualitat les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.