Actualitat

null Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat col·laboren per implantar el projecte A-porta al municipi

El projecte ‘A-porta, acompanyant porta a porta’ inicia aquesta setmana el seu desplegament a 500 llars del barri de Can Calders de Sant Feliu de Llobregat. El projecte es va presentar dissabte en un acte amb la presència de Lídia Muñoz, alcaldessa de la ciutat; Flavia Reina, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament; Jordi Giró, president de la CONFAVC, i Manel Giraldo, director de desenvolupament d’aliances d’Aigües de Barcelona, entre d’altres.

La implantació d’A-porta a Sant Feliu es realitzarà a 500 llars del barri de Can Calders i té com a objectiu detectar situacions de vulnerabilitat i informar dels mecanismes i ajudes de què disposa l’administració i altres entitats, i que es posen a l’abast d’aquestes persones per millorar la seva situació de precarietat. A més, aquesta iniciativa treballa per la inserció laboral, ja que les 8 persones que formen part del grup picaportes són també veïnes del barri i han rebut una formació específica per desenvolupar aquesta tasca.

Aquest projecte, que compta amb el suport d’Aigües de Barcelona, vol apropar els serveis al veïnat, i en coordinació amb serveis socials, millorar les condicions de vida de la gent més vulnerable. Sant Feliu de Llobregat és la desena ciutat catalana i Can Calders el quinzè barri de Catalunya que acullen el projecte A-porta. Aquest es va iniciar l’any 2016 al barri de Ciutat Meridiana de Barcelona i posteriorment s’ha desplegat a Sabadell, Mataró, Tarragona i Reus. En aquests moments, està present a Santa Coloma de Gramenet, Viladecans i Gavà, amb la voluntat de detectar situacions de vulnerabilitat, assessorar gent gran que es troba sola i fomentar la convivència i el civisme, entre altres missions.

El projecte A-porta s’ha demostrat efectiu en els municipis en els quals ja funciona. Segons els càlculs de CONFAVC, entitat impulsora de la iniciativa, les picaportes han aconseguit que les famílies a qui han ajudat s’estalviïn una mitjana de 40 euros al mes. Des de l’inici del projecte, es calcula que s’han visitat més de 9.000 llars a tot Catalunya. Les visites duren una mitjana de 40 minuts, i en el cas que es detecti algun problema, les voluntàries repeteixen les visites.