null Aigües de Barcelona tanca, amb l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un estudi per millorar la gestió integral del drenatge urbà en aquest municipi

Aigües de Barcelona, ​​juntament amb el seu centre tecnològic Cetaqua, Suez Water Advanced Solutions, l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han conclòs el projecte a través del qual s’han determinat mesures concretes per millorar la gestió integral del drenatge urbà i adaptar l’entorn a un escenari de canvi climàtic minimitzant-ne els efectes sobre la ciutat, els seus habitants i el medi.

En l’estudi s’han treballat els problemes associats al drenatge urbà en el municipi de Badalona: inundacions urbanes i descàrregues de sistemes unitaris de sanejament en el medi marí en situacions de pluja. El 13 de juny es va organitzar una última trobada a l’Ajuntament de Badalona per fer difusió dels resultats a nivell local.

Aquest estudi s’emmarca en el projecte europeu BINGO, que, finançat per la Comissió Europea, ha desenvolupat estratègies d’adaptació al canvi climàtic sobre el cicle integral de l’aigua a partir de l’estudi de sis casos concrets del nord i sud d’Europa (Alemanya, Noruega, Holanda, Portugal, Xipre i Espanya). Del 23 al 24 de maig de 2019, la ciutat de Lisboa va acollir la quarta i última reunió anual de seguiment del projecte, a la qual van assistir tots els seus socis, entre ells Aigües de Barcelona.

El projecte BINGO forma part del Programa Marc de la Comissió Europea per a la recerca i la innovació anomenat Horizon 2020 i s’inscriu també en el pla estratègic Aigües 2020, mitjançant el qual es volen potenciar els valors d’Aigües de Barcelona: el talent i la innovació, la sostenibilitat, el compromís social i l’excel·lència.

Consulta el web del projecte BINGO.