null Es presenten projectes innovadors de final de grau fruit de la col·laboració amb l'escola de disseny ELISAVA

El CREA va acollir la presentació dels projectes de final de grau innovadors en l'àmbit del cicle integral de l'aigua, fruit del conveni que Aigües de Barcelona va signar al febrer amb l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona ELISAVA.

Els projectes han estat desenvolupats per l'alumnat del Grau d'Enginyeria i Disseny d'ELISAVA, i cada un d'ells ha comptat amb un equip de tutors format pels tutors acadèmics de l'escola universitària, professionals de la companyia i l'ajuda d'experts de l'Agència d'Ecologia Urbana i de l'Ajuntament de Barcelona en algun dels casos.

Les línies de treball que es van presentar són les següents:

  • Big data i nova materialitat de l'aigua: Els alumnes han explorat les sinergies entre el món del big data i el món de l'aigua per oferir solucions innovadores que donin resposta a les necessitats de la nostra societat. En aquest cas, a més dels projectes individuals dels alumnes, es va presentar conjuntament una proposta museística que reflecteix la tasca d¿investigació en aquest àmbit.
  • Superilles: En aquest projecte s'han explorat les oportunitats d¿aquest nou concepte urbanístic, a partir de les tecnologies de la informació i la comunicació, amb l'objectiu de trobar propostes innovadores de serveis que aportin valor a la ciutadania i a Aigües de Barcelona.  
  • Renaturalització d'elements urbans: Els alumnes han treballat les oportunitats de renaturalitzar els diferents elements urbans de la companyia.

Aquesta col·laboració és un exemple dels beneficis que la innovació oberta aporta a tots els actors, una oportunitat per demostrar el valor de les noves generacions i una mostra de com, sumant esforços amb els nostres grups de relació, podem construir de manera compartida projectes beneficiosos per a la ciutadania.