null Aigües de Barcelona bat de nou el rècord de visites tècniques a les seves instal·lacions i es consolida com a referent mundial

Fins a 6.729 persones de 25 nacionalitats diferents van visitar en el darrer any les principals instal·lacions d’Aigües de Barcelona, com el centre de control operatiu, el laboratori, la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí i les depuradores. 

Aquesta xifra suposa un nou rècord de visites tècniques —supera la també xifra rècord de 2018 de 6.207 visitants—, i posa de manifest l’esforç d’Aigües de Barcelona per erigir-se com a referent mundial en el sector de l’aigua. 

En total, s’han produït 395 grups de visites d’alt nivell tècnic, comercial i institucional, 82 de les quals van ser internacionals, en representació de 24 països (des del Japó fins als Estats Units). Les més de 6.700 persones que han assistit a aquestes visites certifiquen l’interès per conèixer la complexitat de la gestió del cicle integral de l’aigua en un clima mediterrani com el de Barcelona i la seva àrea metropolitana. 

Referent tecnològic 
Un dels aspectes més assenyalats pels visitants és l’alt desenvolupament tecnològic de la companyia, amb instal·lacions com el centre de control o el laboratori. El centre de control operatiu destaca per haver-se avançat a la demanda tecnològica i és pioner en el desenvolupament de sistemes d’informatització de la xarxa i les solucions digitals. 4.500 quilòmetres de canonades són monitoritzades contínuament i controlades les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any. Una meticulosa previsió de la demanda de cada zona, realitzada gràcies a càlculs matemàtics, permet anticipar-se a les necessitats i que mai falti aigua quan algú obre una aixeta. Els visitants també valoren molt positivament el laboratori de la companyia, que atresora una forta projecció internacional per la seva participació en cimeres i conferències arreu del món. Cal destacar que Aigües de Barcelona va obtenir ara fa 10 anys la primera certificació ISO 22000 del sector a Espanya, que assegura permanentment la garantia sanitària de l’aigua, equiparant-la a qualsevol altre aliment.

Aquests són els països de procedència de les persones que han visitat el 2019 les instal·lacions d’Aigües de Barcelona: Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Brasil, Burkina Faso, Colòmbia, Corea del Sud, Dinamarca, Estats Units, Egipte, Equador, França, Japó, Mali, Mèxic, Panamà, Portugal, República Txeca, Romania, Rússia, Senegal, Suïssa, Xile i Xina.