null Aigües de Barcelona, la Creu Roja i l’Ajuntament de Sant Joan Despí despleguen el programa d’inserció laboral ONA al municipi

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya, i Belén García, alcaldessa de Sant Joan Despí, han signat avui el conveni per desplegar el Programa ONA (Ocupació, Necessitats bàsiques i Apoderament), destinat a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries de la Tarifa Social de l’aigua d’aquest municipi del Baix Llobregat. 

El programa d’inserció laboral ONA té com a objectiu potenciar les competències personals i laborals de persones en situació de vulnerabilitat, oferint-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin participar en les accions d’orientació i formació del programa i accedir al mercat de treball, millorant la seva qualitat de vida.
 
Felipe Campos ha destacat durant la signatura del conveni que “cal continuar reforçant les aliances i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a les persones que més ho necessiten”. El conseller delegat de la companyia ha remarcat l’impuls d’iniciatives socials com el programa ONA, “dirigides a tenir un impacte social positiu i que formen part del pacte social amb els municipis on estem presents, per poder contribuir conjuntament a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda”.

El projecte social impulsat per Aigües de Barcelona i la Creu Roja que ara s’inicia a Sant Joan Despí s’ha dut a terme a través d’un programa pilot durant dos anys a Barcelona. I a principis d’any, s’ha començat a desplegar en altres municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet o Sant Adrià de Besòs. 

A través de les aliances entre els ajuntaments, la Creu Roja i Aigües de Barcelona, el programa ONA està acompanyant i potenciant les competències personals i laborals de més de 230 persones en situació de vulnerabilitat, a les quals se sumaran 50 persones del municipi de Sant Joan Despí. 

El programa ONA contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant del programa. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació al programa.