null Aigües de Barcelona participa en un projecte per desenvolupar solucions de gestió de l’aigua al Mediterrani per a una agricultura sostenible

MAGO és el nou projecte col·laboratiu finançat per la iniciativa PRIMA, amb el suport de la Unió Europea, que desenvoluparà solucions innovadores per millorar la gestió integrada dels recursos hídrics per a una agricultura sostenible a la regió mediterrània. Es tracta d’una iniciativa coordinada per Cetaqua, el Centre Tecnològic de l’Aigua, i compta amb un consorci format per 10 socis, entre ells Aigües de Barcelona.


Aquestes solucions es testaran a Tunísia, Espanya, França i el Líban, i han de fomentar l’eficiència de l’ús de l’aigua en l’agricultura, l’ús de recursos hídrics alternatius i l’adaptació al canvi climàtic.
Per això, MAGO desenvoluparà WEMED, una plataforma col·laborativa amb aplicacions web per a l’agricultura al Mediterrani. En els propers 3 anys, aquest projecte desenvoluparà processos participatius innovadors per a una millor governança de l’aigua i la innovació, millorarà el seguiment i la modelització per a una millor eficiència en l’ús de l’aigua i la conservació del sòl, així com la planificació i el funcionament dels sistemes de reutilització d’aigües residuals en l’agricultura. L’objectiu és desenvolupar noves solucions per contribuir a l’adaptació al canvi climàtic, partint dels 4 països en els quals es testaran: Tunísia, Espanya, França i el Líban.

El projecte està coordinat per Cetaqua, el Centre Tecnològic de l’Aigua, i compta amb un consorci format per 10 socis: Aigües de Barcelona, el CSIC i Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), d’Espanya; INRAE i LISODE, de França; la Universidad de Tesalia (UTH), de Grècia; INRGREF i Ezzayra Solutions (EZZAYRA), de Tunísia, la Universitat Americana de Beirut (AUB), del Líban, i Meta Meta Anatolia, de Turquia.

Aigües de Barcelona contribuirà en la implementació d’estratègies de gestió de riscos al Living Lab de Barcelona, mentre que Cetaqua, en la seva missió per augmentar la sostenibilitat i la resiliència dels sistemes hídrics de la regió mediterrània, s’encarregarà de liderar l’activitat del projecte. La seva experiència en el desenvolupament de solucions intel·ligents, basades en l’ús de dades obertes i imatges satèl·lit per millorar l’eficiència de l’aigua, li permetrà coordinar el desenvolupament de les aplicacions web i APIs.

MAGO rebrà 2,5 milions d’euros de finançament per part de la iniciativa PRIMA, dins Horizon 2020, el Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea.