null Aigües de Barcelona lidera la transició ecològica del cicle integral de l’aigua en el Fixing the Future

Aigües de Barcelona ha participat al Fixing the Future, el festival d’idees i innovació en àmbits com el canvi climàtic, la sostenibilitat, l’educació o l’urbanisme, que s’ha celebrat durant el 16 i 17 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Aigües de Barcelona hi ha estat present amb diferents activitats com el taller participatiu “La nova vida de l’aigua”, organitzat a través de Manual Thinking, en el qual el director de Desenvolupament Sostenible, Pere Verger, ha explicat el paper fonamental de l’aigua regenerada per fer front a l’emergència hídrica.

A més del taller, Aigües de Barcelona ha participat en dues de les ponències del festival, que compten amb més de 50 ponents internacionals. Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, ha reflexionat sobre el paper de la innovació per impulsar solucions que ajudin a preservar l’aigua, en el debat “Planeta blau: salvar els mars, recuperar els rius, estalviar aigua”.

D’altra banda, Andrea Castaño, líder de projectes en la Direcció d’Acció Climàtica, ha participat a la taula rodona “Empreses pel canvi: unides per la sostenibilitat” sobre lideratge femení com a motor de la sostenibilitat. Entre les diferents accions de la companyia, Andrea Castaño ha destacat el llançament del Hub d’Acció Climàtica, un espai dirigit a assolir el progrés climàtic de manera col·lectiva, desenvolupant solucions conjuntes, impulsant bones pràctiques i treballant fermament per a la descarbonització del territori.

A més, la companyia ha ofert tallers educatius per a públic familiar al hall del CCCB; i durant tot el festival, s’han instal·lat a la plaça d’aquest centre cultural de Barcelona els cubs de l’exposició Operació Aigua, dedicada a explicar el cicle de l’aigua i sensibilitzar sobre la necessitat de fer un bon ús d’aquest recurs tan essencial.

Aquesta és la quarta edició del Fixing the Future, un festival que, un any més, ha donat a conèixer projectes innovadors i idees revolucionàries que ja estan transformant el futur del planeta en àmbits relacionats amb el canvi climàtic, l’educació, l’economia circular, la biodiversitat o l’urbanisme.