null Jornada de diàleg entre Aigües de Barcelona i entitats del Tercer Sector Social per seguir treballant en la reconstrucció social

Aigües de Barcelona, des del seu compromís per estar al costat de les persones, s’ha reunit amb entitats del Tercer Sector Social per seguir treballant en diversos projectes conjunts que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones. 

A la trobada, Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha explicat la voluntat de la companyia “per contribuir a l’ocupació amb una mirada social, com a instrument decisiu en la millora de la qualitat de vida de les persones en risc  d’exclusió en l’àmbit territorial metropolità”. Per fer-ho, cal “establir aliances estratègiques, i generar valor compartit amb els diferents grups de relació, basades en el treball col·laboratiu i en un model participatiu per resoldre els reptes socials en el territori de l’àrea metropolitana de Barcelona”, segons ha indicat. Aquest és l’objectiu de la trobada: impulsar el diàleg i l’escolta activa amb entitats del tercer sector per conèixer de primera mà la seva opinió i necessitats en funció del context social.

Per la seva banda, Enric Morist, vicepresident de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha exposat quins són els principals reptes socials actuals i l’impacte que ha tingut la pandèmia en aquest sector.

Sònia Hernández, directora d’Acció Social d’Aigües de Barcelona, ha detallat els esforços de la companyia en accions de caire social dirigides a fomentar l’ocupabilitat, reduir les desigualtats i promoure una societat més justa”, com el projecte ONA, les Beques Joves Talents o el projecte Territori Social. 

Txell Farré, directora de participació d’Aigües de Barcelona, ha recordat als presents les principals mesures socials implementades per la companyia per garantir l’accés a l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, ha posat el focus sobre la nova tarifa social, fruit d’una proposta de la companyia consensuada amb els municipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que va entrar en vigor al mes d’agost. Aquesta suposa un increment de la bonificació de la quota del servei i dels trams de consum vital de subministrament d’aigua del 50% al 100% per a col·lectius i famílies vulnerables. Fins a 52.000 llars de l’àrea metropolitana ja s’han beneficiat d’aquesta mesura.

La jornada, que ha estat molt participativa, ha finalitzat amb una dinàmica de diàleg conduïda per Bea Beza, responsable de projectes d’Acció Social d’Aigües de Barcelona, per fomentar el debat sobre la millora en la gestió a la diversitat i la vulnerabilitat en l’atenció a clients, així com la necessitat d’integrar el valor social en els procediments interns de la companyia. 

Les entitats participants han estat Gràcia Participa, Fundació Espigoladors, Gimnàs Social Sant Pau, Transpirenaica Social Solidària, Fundació Pasqual Maragall, Fundació Hàbitat 3, Centre d'Acollida ASSIS, Fundació Ateneu Sant Roc, Fundació Marianao, Fundació Germina, JAPI, Fundació Comtal, INSERCOOP, Cooperativa Social, Fundació Soñar Despierto, Fundisoc, Federació Salut Mental de Catalunya, Servei Solidari, Taula Tercer Sector, Formació i Treball, Fundació ACIS, Fundació el Llindar, Factoria F5 i l’Associació Social Andròmines.

La voluntat d’Aigües de Barcelona i de les entitats del Tercer Sector Social presents a la jornada és donar continuïtat a aquest tipus de trobades per seguir treballant conjuntament en projectes que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones. Està previst que la propera se celebri al febrer.