Actualitat

null

Aigües de Barcelona comparte modelos de gestión de innovación abierta en el workshop “Best Practices Exchange”

Aigües de Barcelona ha participat al workshop “Best Practices Exchange”, organitzat per Agbar i TMB al Campus ESADE de Sant Cugat del Vallès, a través del qual els responsables d’empreses de serveis, com Agbar, Aena, Naturgy i Elewit, han compartit diversos exemples de models de gestió de projectes d’innovació oberta, corporate venturing i col·laboració amb start-ups.

Ha participat a la sessió Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, que, juntament amb directors d’Innovació i responsables d’Innovació Oberta de les diferents empreses, ha exposat els seus models de gestió basant-se en quatre punts: objectius de l’àrea d’innovació oberta, model de col·laboració amb start-ups o altres iniciatives utilitzades, procés i eines de gestió de projectes, i avantatges i dificultats del model.

Catalina Balseiro ha destacat que “la col·laboració amb l’ecosistema és una palanca clau per a la transformació d’Aigües de Barcelona. Necessitem altres entitats que ens acompanyin a afrontar els reptes de futur”.

Després de les presentacions, s’ha obert un debat en què s’han tractat els avantatges i inconvenients dels projectes. Posteriorment, s'ha donat pas al networking i a la identificació de les oportunitats de millora de cada una de les empreses.

Aigües de Barcelona ha mostrat la seva ferma aposta per la innovació oberta i el talent emprenedor a través de la col·laboració que promou la cooperació i l’intercanvi d’idees en diversos projectes entre l’empresa i actors externs (universitats, start-ups, centres de recerca, altres companyies del mateix sector o d’un sector diferent, etc.). La companyia ha adoptat aquest model obert per trobar idees de qualitat que ajudin a créixer a l’hora d’endinsar-nos en aquesta nova cultura que és el desenvolupament de solucions innovadores capaces de transformar el model actual de l’empresa i les ciutats.