null Aigües de Barcelona comparte modelos de gestión de innovación abierta en el workshop “Best Practices Exchange”

Aigües de Barcelona ha participat al workshop “Best Practices Exchange”, organitzat per Agbar i TMB al Campus ESADE de Sant Cugat del Vallès, a través del qual els responsables d’empreses de serveis, com Agbar, Aena, Naturgy i Elewit, han compartit diversos exemples de models de gestió de projectes d’innovació oberta, corporate venturing i col·laboració amb start-ups.

Ha participat a la sessió Catalina Balseiro, directora d’Innovació i Coneixement d’Aigües de Barcelona, que, juntament amb directors d’Innovació i responsables d’Innovació Oberta de les diferents empreses, ha exposat els seus models de gestió basant-se en quatre punts: objectius de l’àrea d’innovació oberta, model de col·laboració amb start-ups o altres iniciatives utilitzades, procés i eines de gestió de projectes, i avantatges i dificultats del model.

Catalina Balseiro ha destacat que “la col·laboració amb l’ecosistema és una palanca clau per a la transformació d’Aigües de Barcelona. Necessitem altres entitats que ens acompanyin a afrontar els reptes de futur”.

Després de les presentacions, s’ha obert un debat en què s’han tractat els avantatges i inconvenients dels projectes. Posteriorment, s'ha donat pas al networking i a la identificació de les oportunitats de millora de cada una de les empreses.

Aigües de Barcelona ha mostrat la seva ferma aposta per la innovació oberta i el talent emprenedor a través de la col·laboració que promou la cooperació i l’intercanvi d’idees en diversos projectes entre l’empresa i actors externs (universitats, start-ups, centres de recerca, altres companyies del mateix sector o d’un sector diferent, etc.). La companyia ha adoptat aquest model obert per trobar idees de qualitat que ajudin a créixer a l’hora d’endinsar-nos en aquesta nova cultura que és el desenvolupament de solucions innovadores capaces de transformar el model actual de l’empresa i les ciutats.