Benvinguts a la Sant Feliu Maker League

El programa d'innovació oberta impulsat per Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que neix amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada creatiu entre makers.

50

dies

Per co-crear solucions innovadores a reptes plantejats envers el cicle integral de l'aigua.

20

participants

Makers que els uneix la seva passió per la tecnologia, l'artesania i el codi obert.

16

mentors

Especialitzats en business, innovació i makers que acompanyaran als participants al llarg de tot el programa.

Smart city

Com contribueix l’aigua en fer de Sant Feliu una ciutat més Smart? Les fonts públiques i ornaments com a factor decohesió social.

Accedeix al repte
Com contribueix l’aigua en fer de Sant Feliu una ciutat més Smart? Les fonts públiques i ornamentals com a factor de cohesió social.

L’aigua ha jugat un paper vital en la creació de les societats, agrupant els nuclis de població a zones properes a grans masses d’aigua, com poden ser els rius o zones costeres. Aquesta tendència de les persones s’ha anat perdent a mesura que la qualitat de vida de les ciutats ha anat augmentant, perquè la tecnologia ho ha permès, però en el fons perdura aquest poder aglutinador que té l’aigua, encara que a vegades ens costa veure-ho.

Podrien les fonts públiques i ornamentals ajudar-nos a percebre l’aigua com factor de cohesió social de la ciutat? Quin paper podria jugar l’aigua a una Sant Feliu més Smart? Tot un repte, oi? ​

A dia d’avui, Sant Feliu de Llobregat disposa de 70 fonts públiques repartides per tota la ciutat, incloent una font d’aigua vaporitzada per a usos lúdics formada per diferents boles que desprenen aigua i que funciona en cicles de 15 minuts cada mitja hora.

Accedeix al repte

Smart agriculture

Aigua i agricultura. Com optimitzem el consum d'aigua a Sant Feliu?

Accedeix al repte
Aigua i agricultura: Com optimitzem el consum d’aigua a Sant Feliu?

L’aigua és essencial per la vida, tant per hidratar-nos, conrear, construir o per les produccions industrials. És per això que s’ha de fer un ús intel·ligent d’un recurs limitat.

L’agricultura és responsable del 70% del consum global d’aigua i volem que contribuïu en optimitzar el consum d’aigua en les explotacions agrícoles de Sant Feliu.

Sant Feliu de Llobregat és un municipi amb àmplia tradició agrícola, ja sigui mitjançant el Parc Agrari del Baix Llobregat, o amb els horts que cultiven i conreen veïns del municipi a títol personal.

En els darrers anys s’han generat dos espais d’horts en zona urbana: els Horts Urbans Municipals, situats al barri de Mas Lluí; i els Horts Socials, ubicats a la zona més propera al Riu Llobregat.

Accedeix al repte

Programa

10:30h a 18h

Kick-Off #SFML2018

 

Espai Co-Innova Sant Feliu. Map

 

 

15:30 a 17:30h

Masterclass de Metodologies Àgils: Design Thinking i Lean Startup; quines formes de treballar hi ha realment darrera d'aquests temes?

Formadors Jennifer Baños, Pablo Muiño i Alejandro Blanco

Espai Co-Innova Sant Feliu Map

 

 

16h a 20h

Workshop de Microcontrol·ladors (Arduino i Raspberry)

Formador: Ferran Fabregas

Espai Co-Innova Sant Feliu Map

Activitat amb places obertes al públic i prèvia inscripció

Les places d'aquest esdeveniment s'obriran el proper 06 de Setembre

Registra't!
Veure tot el programa