Iniciatives de proximitat


Una proposta lúdica i educativa que apropa el món de l’aigua al infants, per transmetre els valors de l’estalvi i la cura del medi ambient. La Festa d’Aigües consta de diversos jocs d’aigua per a infants d’entre 3 i 12 anys.

Promovem el coneixement de l’aigua com una eina per millorar el món, des de l’experiència vital, l’aprenentatge i el joc. El programa Aqualogia als centres educatius, les visites guiades a la potabilitzadora o la depuradora i els programes educatius del Museu de les Aigües són les nostres propostes.

  • Visites a entitats associatives

Des del 2013, Aigües de Barcelona ha visitat 191 entitats d’aquest tipus amb l’objectiu d’obrir un canal de diàleg amb el teixit associatiu per poder discutir sobre assumptes relacionats amb l’aigua que els puguin preocupar. Informació sobre la factura de l’aigua, el Fons de Solidaritat i totes les bonificacions i mesures existents per garantir l’accessibilitat als col·lectius més vulnerables.

  • Col·lecció memòries del districte

La història “oficial” de la ciutat de Barcelona està ben documentada. Però hi ha tantes històries de Barcelona com veïns i veïnes té la ciutat. Tants caps tants barrets. Amb la col·lecció de llibres Memòries del districte hem volgut fer zoom sobre els deu districtes de Barcelona per anar a trobar persones amb mirada pròpia. Ciutadans que, amb la seva empenta i vivències, han anat modulant la “seva” Barcelona des dels seus respectius barris.

Més informació

  • Projecte A-porta

La Fundació CONFAVC ha desenvolupat el projecte A-porta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i Aigües de Barcelona, en el marc d’una prova pilot que es desenvolupa al barri de Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris de Barcelona.

  • Formació a tècnics de serveis socials

Aigües de Barcelona forma treballadors del departament de serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona en qüestions relacionades amb la factura, el Fons de Solidaritat i les tarifes socials.

  • Jornades formatives en col·laboració amb l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD)

Formacions a persones que assessoren i aconsellen famílies amb vulnerabilitat energètica sobre hàbits de consum responsable i mesures d’estalvi d’aigua.