Impulsem iniciatives i projectes d’innovació

Responsive image

Diverses iniciatives i projectes desenvolupats en els àmbits de la qualitat de l’aigua, la innovació social, l’economia circular i les aigües regenerades són exemple i reflex del nostre esforç innovador.


​​​​​​​

Alguns projectes d’innovació oberta en què ha participat Aigües de Barcelona en els últims anys:
 

Conveni amb Elisava
Gràcies a la col·laboració entre Aigües de Barcelona i l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), alguns projectes de final de grau es realitzen entorn de temàtiques de l’àmbit del cicle integral de l’aigua, suggerides per la mateixa companyia, de manera que es crea una interessant sinergia amb el talent més jove.

Innobus
Innobus és una iniciativa sorgida d’Innobaix, l’Agència per a la Innovació i el Coneixement del Baix Llobregat, amb l’objectiu d’apropar al públic universitari les empreses més innovadores de la zona.

Imagine Express
Aigües de Barcelona col·labora amb un dels programes d’innovació disruptiva més potents d’Espanya, en el qual professionals d’Aigües de Barcelona assessoren joves emprenedors per donar forma a projectes d’innovació.

#Welovewater
Campanya de conscienciació ciutadana desenvolupada per Citycise en la qual Aigües de Barcelona col·labora. Citycise és una start-up social que combina l’acció local amb l’impacte global. La iniciativa barreja art urbà i tecnologia de realitat augmentada, i té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de no llençar residus al vàter.

iFest, el Dream Big Challenge
En el marc de l’iFest de 2017, organitzat per Catalunya Emprèn i l’Ajuntament de Barcelona, es va celebrar el Dream Big Fest, un taller d’innovació en el qual Aigües de Barcelona va aportar un repte que havien de resoldre els equips participants.
Sant Feliu Makers League

Sant Feliu Makers League  
Programa que es va realitzar el 2017, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb l’objectiu de ser un punt de trobada de la comunitat maker. De 50 dies de durada, oferia dos reptes relacionats amb l’aigua, tallers i conferències, i va servir per presentar propostes tangibles i innovadores a un jurat d’experts.

HackatH2On
Esdeveniment que va tenir lloc el 2017 en el qual 20 equips van conviure durant un intens cap de setmana amb la missió de superar reptes relacionats amb l’aigua. Un esdeveniment per a la inspiració i l’intercanvi d’idees, per desenvolupar solucions creatives que innovin en la relació de la ciutadania amb els serveis de l’aigua.

 

CERCADOR DE PROJECTES D'INNOVACIÓ EN QUÈ HA PARTICIPAT AIGÜES DE BARCELONA:

​​​​​

PRIORITZACIÓ D'INVERSIONS AMB ANALYTICS DATA

ANALYTICS DATA: PRIORITZACIÓ D'INVERSIONS

PLA DE DOCTORATS INDUSTRIALS - MV

MÈTODES D’AVALUACIÓ DE L’EMBRUTIMENT I LA INTEGRITAT EN MEMBRANES EMPRADES PER AL TRACTAMENT D’AIGÜES (EXIMA)

PLA DE DOCTORATS INDUSTRIALS - AT

ESTUDI DE LA DINÀMICA DEL TRANSPORT DE DILUCIONS SALINES D’ALTA CONCENTRACIÓ EN CANONADES A PRESSIÓ

PLA DE DOCTORATS INDUSTRIALS - AP

ESTUDI I CARACTERITZACIÓ DE LA MICROFLORA BACTERIANA DE L’AIGUA MITJANÇANT TÈCNIQUES DE DARRERA GENERACIÓ PER A L’OPTIMITZACIÓ DELS PROCESSOS DE TRACTAMENT DE POTABILITZACIÓ

PLA DE DOCTORATS INDUSTRIALS - AR

COMPOSTOS ORGÀNICS REGULATS EN LA DIRECTIVA MARC DE L’AIGUA: PRESÈNCIA EN AIGÜES RESIDUALS, SUPERFICIALS I POTABLES

COSIN

COMBUSTIBLES SINTÈTICS

WIRE

MILLORA DE L’EFICIÈNCIA DEL CICLE DE L’AIGUA AMB LA REUTILITZACIÓ DE L’AIGUA INDUSTRIAL

WATERPROTECT

ESTAT DE LA QÜESTIÓ I VIGILÀNCIA EN RECERCA SOBRE CONTAMINANTS EMERGENTS

VT CONTAMINANTS

ESTAT DE LA QÜESTIÓ I VIGILÀNCIA EN RECERCA SOBRE CONTAMINANTS EMERGENTS