null L’exposició The Zone of Hope obté el reconeixement als Premis de l’Aigua 2019

 

El jurat dels Premis de l’Aigua 2019 ha entregat avui, en el marc del III Congrés de l’Aigua a Catalunya, el guardó a Aigües de Barcelona per la seva exposició The Zone of Hope, una experiència de realitat virtual en primera persona única a Europa que recrea els efectes del canvi climàtic en un futur evitable.

 

Maria Salamero, directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona, ha recollit el premi i ha volgut destacar que The Zone of Hope “és un projecte multidisciplinari que combina ciència, tecnologia i didàctica, i que vol ser el nostre granet de sorra per conscienciar sobre la necessitat d’aturar el canvi climàtic”. A més, ha animat els professionals del sector de l’aigua a l’acció per lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua lliura cada any, amb motiu de les celebracions del Dia Mundial de l’Aigua, els Premis de l’Aigua, amb els quals es pretén estimular, de manera no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin alguna cosa a veure amb la nostra voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l’aigua i el seu entorn natural.

The Zone of Hope, immersió en un futur evitable

The Zone of Hope és una espectacular experiència de realitat virtual en primera persona pionera a Europa, en la qual els visitants poden veure i sentir físicament els efectes del canvi climàtic a través d’un viatge en el temps. En aquest viatge, el públic pot experimentar fred, calor o vent, passejar per l’interior d’una glacera i quedar atònit al veure i viure amb gran realisme, gràcies a la tecnologia 3D, una inundació a Barcelona o la desertificació en un embassament de Catalunya.

Amb The Zone of Hope, Aigües de Barcelona vol sensibilitzar la ciutadania de l’impacte que pot tenir el canvi climàtic i de la necessitat d’actuar urgentment, cadascú en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta. L’experiència, situada al Reial Cercle Artístic de Barcelona, es podrà visitar fins a finals de maig del 2019. Se’n poden adquirir les entrades mitjançant el web www.thezoneofhope.com. Els clients d’Aigües de Barcelona podran obtenir quatre entrades gratuïtes.