El blog de Aigües de Barcelona

Donde podrás estar al día de todas las novedades sobre tu agua

Blogs

Beneficis de la telelectura

Sabies que disposar d'informació del consum d'aigua en temps real ens permet detectar, de manera ràpida, fuites d'aigua o excesos de consum del teu subministre? Ho aconseguim a través de la telelectura.

La telelectura és una innovació tecnològica desenvolupada per l’equip d’Aigües de Barcelona amb la finalitat d’ajudar a millorar l’eficiència en la gestió dels recursos hídrics, i permetre’ns així oferir un servei més fiable i complet. En aquest sentit, la telelectura dota els comptadors de la capacitat de transmissió, cosa que permet, tant als usuaris com a l’empresa, conèixer els consums diàriament i fins i tot per hores, en tot moment i des de qualsevol lloc.

Amb l’objectiu de donar cobertura total al servei de telelectura (1,4 milions) el 2022, actualment ja hem disposat 248.000 comptadors amb emissor de senyal de ràdio. Amb aquests, 209.608 clients n’han pogut gaudir tots els avantatges.

Millorar l’eficiència hidràulica d’Aigües de Barcelona és la raó de ser de la telelectura
Guanyar en eficiència és clau per garantir una gestió dels recursos hídrics adequada a la demanda i a l’ús d’aigua, un dels grans objectius que des de la companyia ens hem proposat assolir, d’acord amb la gestió responsable i els reptes de sostenibilitat als quals ara com ara hem de fer front.

Disposar del servei de telelectura permet rebre avisos d’excés de consum i avisos de fuita, tots dos a través de l’Oficina en Xarxa, el nou portal en línia d’Aigües de Barcelona. Gràcies a aquests avisos, com a client podràs tenir informació important i sobretot útil, ja que rebre de manera immediata l’avís de la incidència et permetrà resoldre a temps un problema que altrament podria derivar en una factura de l’aigua inesperadament elevada. En cas que malgrat la notificació de la incidència, aquesta persisteixi, passats cinc dies te n’enviem un recordatori.

El sistema de telelectura s’està implantant de manera gradual en els diferents municipis que proveïm d’aigua. Actualment disposen de telelectura Sant Climent de Llobregat, Begues, Castelldefels, Torrelles de Llobregat, Pallejà, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Montcada i Reixac, i els districtes de Sants i les Corts de Barcelona.