Usted fue redirigido a https://www.aiguesdebarcelona.cat/es/blog/portada/-/blogs/el-cami-per-millorar-el-control-de-l-aigua-regenerada/maximized .
Pulse en el siguiente enlace para descartar esta redirección y acceder a la URL original: Enlace .
Autora: Belén Galofré, responsable de Laboratori
L'escassetat d’aigua ha anat en augment al llarg dels últims anys arreu del món i les projeccions indiquen que el canvi climàtic agreujarà aquesta situació. En aquest context, la utilització de recursos d’aigua alternatius esdevé una necessitat bàsica per garantir l’abastiment a la població en un futur i, alhora, protegir els recursos naturals.
Tot i que hi ha consens internacional en el fet que l’aigua regenerada ha d’esdevenir una font bàsica i important en les zones amb escassetat hídrica, els processos de tractament específics encara estan lluny de poder-se implementar de forma massiva a causa de diferents tipus de barreres: tecnològiques, econòmiques o administratives i socials, aquestes darreres especialment degudes a la baixa confiança en l’ús d’aquesta aigua des del punt de vista sanitari.
El principal objectiu del projecte REGiREU, emmarcat dins de la Comunitat RIS3CAT Aigua és generar coneixement i desenvolupar tecnologia innovadora i competitiva que permeti superar les principals barreres que limiten la implementació de la regeneració d’aigües residuals urbanes i industrials. Superar aquest escull, posicionaria el sector de l’aigua a Catalunya entre els principals proveïdors mundials de tecnologia per a la regeneració.
De les dotze entitats participants (sis empreses i sis agents d’R+D), Aigües de Barcelona, CASSA i CETAQUA participen en una tasca d’estudi de metodologies que permetin identificar riscos sanitaris de l’aigua regenerada de manera preventiva amb l’objectiu de minimitzar-los, controlar-los i reaccionar adequadament per garantir una qualitat òptima de l’aigua regenerada, fet que reforça la confiança de l’usuari final.
Les tasques que es duran a terme en aquesta activitat són:
AGRAÏMENTS El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, a través de la comunitat de l’aigua RIS3CAT.