El blog d'Aigües de Barcelona

On podràs estar al corrent de totes les novetats de la teva aigua.

Blocs

Tingues cura dels teus electrodomèstics quan l’aigua és dura

La duresa de l’aigua no comporta cap risc per a la salut, sinó tot el contrari. Però és cert que pot provocar alguns inconvenients, en especial en el funcionament dels electrodomèstics que usen aigua, com rentavaixelles, rentadores, calderes i cafeteres.

L’aigua dura genera molta menys escuma en el rentat a màquina i cal afegir-hi més sabó per obtenir els mateixos resultats. En contraposició, es necessita menys aigua en l’esbandit, ja que el sabó desapareix més fàcilment. En el rentaplats, poden aparèixer restes blanquinoses a la vaixella, però amb l’aplicació de sal al programa l’inconvenient desapareix.

Existeixen una sèrie de mesures simples que poden ajudar a reduir el nivell de deposició d’incrustacions:

  • Reduir la temperatura de l’aigua calenta a 60 °C o menys pot disminuir significativament el nivell de precipitats i incrustacions.
  • Seguir les recomanacions dels fabricants en tots els aparells que utilitzin aigua de consum (rentavaixelles, rentadores, etc.).
  • En els dispositius per fer bullir aigua tipus “kettle”, existeixen unes esponges de cable d’acer inoxidable (“scale collectors”) que permeten reduir l’acumulació d’incrustacions.
  • També es poden instal·lar dispositius descalcificadors domèstics quan la duresa de l’aigua és molt elevada.

És important conèixer la duresa de l’aigua del teu municipi per poder regular els teus electrodomèstics prèviament i aconseguir així un millor funcionament. A l’àrea metropolitana, la duresa pot variar entre municipis i fins i tot entre zones d’un mateix municipi.

Pots consultar la duresa de l’aigua que reps al teu domicili.