The Zone of Hope

Zone of Hope
Una experiència pionera en realitat virtual

The Zone of Hope (TZOH), l’experiència de realitat virtual immersiva que permetia viure en primera persona els efectes del canvi climàtic, va tancar les seves portes al novembre de 2019 després del rebre més de 49.000 visitants durant els 23 mesos en què va estar oberta al públic.

Amb aquesta innovadora exposició, Aigües de Barcelona tenia com a objectiu conscienciar la ciutadania i impulsar-ne el compromís en l’impacte del canvi climàtic i la necessitat d’actuar urgentment per preservar el planeta. També volia transmetre un missatge d’esperança: els experts asseguren que encara som a temps de frenar els efectes del canvi climàtic. Mitjançant l’ús de la tecnologia immersive extreme, TZOH traslladava els visitants a l’any 2080 per tal que experimentessin, de forma hiperrealista, les conseqüències de viure en entorns on l’excés de CO2 a l’atmosfera ho està canviant tot. En aquest viatge el públic podia experimentar fred, calor o vent, passejar per l’interior d’una glacera i viure amb gran realisme, gràcies a la tecnologia 3D, una inundació a Barcelona o la desertificació en un embassament de Catalunya.


Un repte per a les escoles

Per tal de sensibilitzar els més joves, un dels col·lectius prioritaris de l’exposició van ser els centres escolars, i per aquest motiu, disposava d’un programa educatiu propi. En total, 8.212 alumnes d’entre 12 i 18 anys de 330 centres educatius de Catalunya van visitar la mostra i van participar en les activitats educatives.

Una iniciativa guardonada

The Zone of Hope (TZOH) ha aconseguit tenir repercussió, amb més de 100 articles publicats en mitjans de comunicació, i ha rebut diversos reconeixements en els seus gairebé dos anys de vida. Va ser un dels finalistes com a millor projecte de responsabilitat corporativa en el prestigiós festival European Excellence Awards, que reconeix les millors iniciatives d’Europa en l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques. L’associació 22@ també va reconèixer The Zone of Hope en l’apartat de projectes de responsabilitat social corporativa, amb un premi lliurat en el marc de la 7a Convenció Empresarial. Finalment, l’exposició va ser una de les iniciatives guardonades durant els Premis de l’Aigua 2019, en el marc del III Congrés de l’Aigua a Catalunya.


Descobreix els punts crítics del planeta